16.9 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

Năsăudul spune PAS zilelor orașului, însă se concentrează pe Maialul Năsăudean, care revine în forță după doi ani de pauză

Primăria Năsăud nu va organiza nici în 2022 zilele orașului, fiind al treilea an consecutiv când nu are loc evenimentul. Se concentrează în schimb pe Maialul Năsăudean, care revine în forță după doi ani de pauză. Primăria pregătește o zi dedicată elevilor, cu celebra paradă, concursuri și chiar un concert.

Potrivit primarului Năsăudului, Dorin Vlașin, nici anul acesta nu vor avea loc zilele orașului. Este al treilea an consecutiv când Primăria Năsăud spune pas acestui eveniment, în principal din cauza pandemiei de Covid-19. Tradiția se va relua, cel mai probabil, începând de anul viitor.

Primăria se va concentra însă pe Maialul Năsăudean, care revine în forță, după doi ani de pauză. Sărbătoarea va fi dedicată elevilor, care vor avea parte de celebra paradă, concursuri cu premii, o premiere pentru cei mai buni la învățătură, dar și un concert.

„Zilele orașului nu ar da foarte bine în acest context și ne concentrăm mai tare pe Maial. O să avem o zi dedicată Maialului, cu concerte, concursuri între elevi, parada, toate în incinta Colegiului Național „George Coșbuc”, a declarat Dorin Vlașin, pentru Bistrițeanul.ro

Maialul Năsăudean are loc an de an, în luna mai. Anul acesta sărbătoarea va avea loc pe 29 mai. Aceasta este o tradiție a școlii ținută cu sfințenie de peste 140 de ani. Cel mai spectaculos moment este parada portului popular: elevii colegiului îmbracă hainele tradiționale și defilează pe străzile orașului, însoțiți de o fanfară.

Foto: Arhivă

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...