14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Nepăsarea Primăriei a făcut-o să piardă, printre degete, un teren de două hectare din intravilanul orașului

Municipalitatea a pierdut, definitiv, un teren de aproape două hectare, din intravilanul orașului. După ce l-au dat pe un preț de nimic, și au „uitat” de el ani buni de zile, când să-l ia înapoi, surpriză! S-au trezit prea târziu! Opoziția condamnă conducerea orașului că „a dormit în păpușoi”.

În luna decembrie, liderul PNL Ioan Turc acuza municipalitatea că vrea să cumpere un teren pentru o piață engros. Aceasta în contextul în care Primăria ar deține deja un teren dat în folosință celor de la Roseyarns. Dar, uitat de ani de zile!

Primăria Bistrița ar avea teren pentru piața en-gros, însă nu s-ar grăbi să-l recupereze

În prima conferință de presă din 2019, Ioan Turc iese la înaintare tot cu povestea despre terenul respectiv. Doar că acum acuză municipalitatea că din nepăsare, a pierdut un teren valoros.

„Lăsând politicul la o parte, pe mine lucrul ăsta mă doare! Cum să îți bați joc așa de patrimoniul orașului? Din nepăsare, intenționat, nu știu. Au dormit în păpușoi! Un lucru e clar. Au vândut un teren de aproape două hectare, în intravilanul orașului, la 14.500 de euro. Asta e 0,75 euro metrul pătrat. Cei de la Roseyarns nu s-au ținut de partea lor de contract. Apoi, în 2007 au mai cerut o prelungire, până în 2010. Ei bine, întrebarea mea este: ce ați făcut, voi, cei de la primărie, din 2010 până în 2016 (n.r când s-a cerut terenul înapoi, în instanță) ? Mai mult, la probatoriu, cei de la primărie nu au mai depus și decizia din 2007, prin care consiliul local oferea încă trei ani celor de la Roseyarns de a se ține de contract. De ce? Au făcut-o intenționat? Tocmai de aceea instanța a decis în favoarea firmei. Pentru că municipalitatea nu s-a mai interesat deloc de terenul acesta. Era treaba lor să vadă ce se întâmplă!”, a spus revoltat azi Ioan Turc.

Mai mult, liderul PNL susține că ar mai exista unele pârghii prin care s-ar putea ataca decizia instanței.

„Au juriștii lor. Eu nu le ofer consiliere juridică publică gratuită. Dar nu e normal să îți bați joc de patrimoniul orașului în halul ăsta.”, a concluzionat Ioan Turc.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...