8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Nesimțire! Cu fond forestier mai mare decât Direcția Silvică, o comună din județ a solicitat instituției lemne de foc pentru școală

Directorul Direcției Silvice Bistrița, Gheorghe Ivan a dezvăluit într-un interviu marca Bistrițeanul.ro faptul că o comună din județ a solicitat 200 de metri cubi de lemn de foc pentru școală. Asta în condițiile în care fondul său forestier era mai mare decât cel administrat de Direcția Silvică.

Potrivit directorului Direcției Silvice Bistrița, Gheorghe Ivan, în timp ce instituția se chinuie să facă față cererilor populației pentru lemne de foc, primăria unei comune din județ a avut tupeul să ceară lemne de foc pentru școală.

Primăria în cauză a cerut 200 de metri cubi de lemn de foc pentru școală. Asta în condițiile în care are propriul fond forestier, mai generos decât cel administrat de Direcția Silvică.

„Am avut situații când comune care au fond forestier mai mare decât are Direcția Silvică Bistrita ne fac nouă comenzi de foc pentru școală. Eu știu că este foarte comod să comanzi și să plătești dacă ai bani. Dar lemnul acela trebuie adus, lucrat.

Am avut o comandă de la o primărie de pe Valea Someșului de 200 de metri cubi de lemn de foc. Acolo chiar avem puțină pădure. Am respins solicitarea pentru că nu era normal și nici nu puteam să le onorăm pretenția”, a declarat Gheorghe Ivan, în cadrul unui interviu acordat ziarului Bistrițeanul.ro.

Foto: Arhivă 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.