13 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Nici n-a început bine școala, că polițiștii au găsit deja elevi care au chiulit de la ore

Odată cu începerea anului școlar, polițiștii au desfășurat acțiuni de depistare a elevilor care chiulesc de la ore. Rezultatul – 10 elevi depistați în afara unităților de învățământ.

Anul școlar 2023 – 2024 a început de nicio săptămână. Polițiștii bistrițeni au început și ei să verifice localurile din apropierea unităților de învățământ pentru a vedea dacă sunt elevi prezeți acolo în timpul orelor de curs.

Acțiunea n-a fost fără rezultate: 10 elevi au fost depistați în afara unităților de învățământ. Asta în prima zi, în doar 3 ore de acțiuni.

La data 13 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au organizat și desfășurat o acțiune în scopul:

  • asigurării unui climat de siguranță publică în rândul elevilor
  • prevenirii absenteismului școlar
  • prevenirea consumului de tutun precum
  • prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri.

Astfel, polițiștii au legitimat 27 de persoane. Au depistat 10 elevi care absentau nemotivat de la cursuri. Au fost întocmite informări către conducerea școlilor unde învață.

Totodată, polițiștii de la Siguranță Școlară au desfășurat activități preventive la clase de elevi din ciclul gimnazial și liceal. Agenților de pază din școli le-au adus în atenție regulile privind accesul în școli, paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 800 lei conform Legii 349/2002” au transmis reprezentanții IPJ BN.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Felicitari politistilor bistriteni pentru initiativa lor si pentru modul in care s-au preocupat de siguranta elevilor! Aceasta actiune arata ca exista o intelegere intre cei din conducerea scolii si cei din conducerea politiei si ca se acorda o mare importanta sigurantei in unitatile de invatamant. Toti elevii ar trebui sa stie ca vor fi pedepsiti daca absenteaza de la ore, incurajand astfel o educatie buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!