13 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

FOTO/VIDEO: 100 de ani de existență a baroului. Av. Alin Moruțan: „Avocații noștri trebuie să fie mereu pregătiți și să se adapteze”

Astăzi, Baroul Bistrița-Năsăud a marcat 100 de ani de existență, printr-un eveniment special, la care au luat parte unii dintre cei mai importanți avocați din țară. Decanul Alin Moruțan a precizat că avocații trebuie să fie mereu pregătiți, să se adapteze și să învețe.

Baroul Bistrița-Năsăud a marcat astăzi 100 de ani de existență, printr-o conferință aniversară, cu tema „Trecut – Prezent și Viitor”. Aceasta a avut loc la Hotel Metropolis și a reunit aproape toți avocații din barou.

În holul Hotelului Metropolis a fost amenajată o expoziție temporară cu mai multe obiecte care au aparținut avocaților din cadrul baroului, dar și mai multe documente din vremurile trecute.

De asemenea, au mai fost invitați profesorul universitar Traian Cornel Briciu, care este și președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, vicepreședinții UNBR: Daniel Fenechiu, Ion Dragne, Mihai Baco, Liviu Mihai, dar și președinta Curții de Apel Cluj, Dana Gîrbovan.

„Avocații noștri trebuie să fie mereu pregătiți, să se adapteze și să învețe. Tehnologia avansează rapid, iar noile tehnologii au un impact semnificativ asupra profesiei noastre. Trebuie să fim deschiși la inovație și să ne adaptăm la noile cerințe. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că profesia noastră rămâne una respectată și încrezătoare. Este esențial să promovăm etica și integritatea în rândurile avocaților noștri și să ne asigurăm că aceștia respectă cele mai înalte standarde profesionale”, a declarat avocatul Alin Moruțan, decanul Baroului Bistrița-Năsăud.

În cadrul evenimentului a fost dezvelită o placă simbolică, integrată în Palatul de Justiție, realizată de artistul Alexandru Gavrilaș. Despre lucrare, Alin Moruțan a precizat că reprezintă valorile și misiunea avocaților, de profesioniști ai Dreptului.

Despre decanul baroului, Alin Moruțan, unul dintre avocații prezenți la eveniment spune pentru Bistrițeanul.ro că „e un om minunat , ca atare nu putea fi altfel, in calitate de decan. Este exact omul potrivit la locul potrivit: un bun organizator, diplomat și de ajutor in orice situație”.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!