19.1 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Nicio medie de 10, la Evaluarea Națională în Bistrița-Năsăud: Ministerul Educației a afișat primele rezultate

Absolvenții de clasa a VIII-a au aflat în urmă cu puțin timp notele obținute la Evaluarea Națională. Din Bistrița-Năsăud s-au prezentat la examen 2515 absolvenți. Nu există nicio medie de 10 în județ. Cel mai bun rezultat a fost obținut de un elev de la Școala Gimnazială Damian Nechiti din Ilva Mică și unul din Rodna: 9.92.

Notele au fost afișate pe site-ul Ministerului Educației, însă – spre deosebire de anii precedenți – au fost prezentate și într-o conferință de presă susținută de ministrul Educației, Ligia Deca.

Nu există nicio medie de 10 în acest an, în Bistrița-Năsăud. Surprinzător sau nu, cele mai bune rezultate (9,92) au fost obținute de doi elevi din Ilva Mică și Rodna.

Rezultatele complete, în Bistrița-Năsăud, sunt disponibile AICI.

În topul primelor 20 medii apar și elevi absolvenți de la Școala Gimnazială Nr 1, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare și Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița și Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Beclean. Alături de acestea, și absolvenți de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud, Liceul Logos sau Liceul Radu Petrescu din Prundu Bârgăului. Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Beclean.

Astăzi, între orele 16 – 19 și mâine, 4 iulie 2024 (între orele 08:00 – ora 12:00 se pot depune contestațiile.

Acestea vor fi soluționate între 4 și 9 iulie. În 9 iulie se vor afișa rezultatele finale după soluționarea contestațiilor.

Model de contestație – AICI.

Pentru absolvenții de clasa a VIII-a urmează înscrierea propriu-zisă la liceu.

În 11 – 12 și 15 – 22 iulie 2024 absolvenții și părinții acestora vor fi invitați la școală pentru a completa opțiunile în fișele de înscriere, în prezența diriginților claselor a VIII-a.

Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului”, avertizează EduPedu.ro.

Opțiunile completate de elevi și părinți vor fi apoi introduse în baza de date computerizată (aplicația informatică centralizată).

Până în 19 iulie, părinții și candidații au timp să verifice corectitudinea datelor din fișa listată de calculator. Tot acum au ocazia să corecteze eventualele greșeli în baza de date computerizată. Se listează ulterior fișele corectate din calculator.

22 iulie 2024 este termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean. Tot până atunci se transmite și lista absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată.

Ulterior, baza de date de la centrele de admitere județeneva fi transmisă către Centrul național de admitere, care trebuie să confirme finalizarea operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.

23 iulie 2024: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională

  • 23 iulie 2024: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată
  • 24 iulie 2024: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 – 2025
  • 24 iulie 2024: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a locurilor neocupate
  • 25 – 30 iulie 2024: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați
  • 30 iulie 2024: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere
  • 31 iulie – 2 august 2024: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.