8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Niciun test pozitiv în județ, după prima zi de testare a copiilor

Ieri a fost prima zi de testare a preșcolarilor și elevilor, acasă, cu teste de salivă. Niciun test nu a fost pozitiv, așa că fiecare unitate de învățământ și-a continuat cursurile la fel ca săptămâna trecută.

Ministerul Educației a decis testarea, de două ori pe săptămână, a preșcolarilor și elevilor. Săptămâna trecută s-au împărțit câte două teste de salivă de elev/preșcolar.

Ieri a fost prima zi în care părinții- așa cum s-a decis la nivelul tuturor unităților de învățământ din județ- și-au testat copiii acasă.

Unele unități de învățământ au cerut transmiterea rezultatelor INDIFERENT de ce indică: poizitiv, negativ, neconcludent. Unele unități de învățământ au cerut transmitereas rezultatelor DOAR DACĂ sunt pozitive.

La nivel național au fost raportate 86 de cazuri pozitive în urma testării elevilor cu teste, acasă.

Inspectoratul Școlar gestionează totul, dar ei ne transmit nouă dacă sunt teste pozitive. Nu am primit nicio astfel de informație. Nu am avut teste pozitive ieri în rândul copiilor testați acasă” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

În jurul testării acasă a copiilor s-au iscat numeroase discuții. Unii sunt de părere că cea mai bună metodă e ca să se ceară TRECEREA datei pe test și să se trimită poză cu acesta, ca dovadă clară că S-A EFECTUAT testul. Și mai mult, să nu se trimită aceeași poză de mai multe ori.

La nivel național au apărut informații despre unii care au scos la vânzare testele primite.

Totodată, sunt părinți care NU doresc testarea copiilor, așa că trierea epidemiologică la școală e încă necesară.

Mergem pe încredere și mai rezolvăm problemele din mers” au transmis autoritățile.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.