-2 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Niciun test pozitiv în județ, după prima zi de testare a copiilor

Ieri a fost prima zi de testare a preșcolarilor și elevilor, acasă, cu teste de salivă. Niciun test nu a fost pozitiv, așa că fiecare unitate de învățământ și-a continuat cursurile la fel ca săptămâna trecută.

Ministerul Educației a decis testarea, de două ori pe săptămână, a preșcolarilor și elevilor. Săptămâna trecută s-au împărțit câte două teste de salivă de elev/preșcolar.

Ieri a fost prima zi în care părinții- așa cum s-a decis la nivelul tuturor unităților de învățământ din județ- și-au testat copiii acasă.

Unele unități de învățământ au cerut transmiterea rezultatelor INDIFERENT de ce indică: poizitiv, negativ, neconcludent. Unele unități de învățământ au cerut transmitereas rezultatelor DOAR DACĂ sunt pozitive.

La nivel național au fost raportate 86 de cazuri pozitive în urma testării elevilor cu teste, acasă.

Inspectoratul Școlar gestionează totul, dar ei ne transmit nouă dacă sunt teste pozitive. Nu am primit nicio astfel de informație. Nu am avut teste pozitive ieri în rândul copiilor testați acasă” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

În jurul testării acasă a copiilor s-au iscat numeroase discuții. Unii sunt de părere că cea mai bună metodă e ca să se ceară TRECEREA datei pe test și să se trimită poză cu acesta, ca dovadă clară că S-A EFECTUAT testul. Și mai mult, să nu se trimită aceeași poză de mai multe ori.

La nivel național au apărut informații despre unii care au scos la vânzare testele primite.

Totodată, sunt părinți care NU doresc testarea copiilor, așa că trierea epidemiologică la școală e încă necesară.

Mergem pe încredere și mai rezolvăm problemele din mers” au transmis autoritățile.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: