18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Nicolae Moldovan, primarul din Beclean: 3 întrebări pentru prof. dr. Aurelia Dan, inspector școlar general al ISJ BN. Și o mare îngrijorare…

Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean, și-a mărturisit cu puțin timp în urmă „o mare îngrijorare”. Edilul adresează și 3 întrebări pentru prof. dr. Aurelia Dan, inspector școlar general al ISJ BN.

Nicolae Moldovan, primarul din Beclean, i-a adresat trei întrebări inspectorului școlar general, profesoara Aurelia Dan. Edilul s-a declarat nedumerit de faptul că una dintre școlile de elită ale județului – Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean – este plasat într-o situație de incertitudine managerială.

Nicolae Moldovan face apel la normalitate în școli, conștient fiind, totuși, că această normalitate nu mai este de găsit nicăieri, în contextul pandemic actual.

Din păcate, uneori deciziile neinspirate ale celor care conduc și coordonează o activitate, graba, nevoia de a răspunde orbește la „recomandări” superioare ierarhic ori mai știu eu câte altele hotărâte la plesneală după principiul „vedem noi ce iese!…” fac mai mult rău decât toate pagubele așa zis „naturale”…”, comentează primarul Nicolae Moldovan. 

Acesta subliniază că „după atâția ani de muncă în administrație – respect și înțeleg competențele și limitele lor de exprimare. Știu unde mi se termină gardul cum se spune…

Totodată am învățat că pasivitatea exagerată în numele respectării acestor limite , atunci când afectează calitatea administrării vieții orașului al cărui primar sunt, e la fel de vinovată.

De aceea, cu tot respectul îmi exprim îngrijorarea publică pentru faptul că ați adus la ora actuală Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean într-o situație de incertitudine managerială cu care nu s-a mai confruntat niciodată în existența lui”, remarcă Nicolae Moldovan.

Primarul din Beclean face referire la „un veritabil joc de-a „alba-neagra” cu funcția de director”, la Colegiul „Petru Rareș”.

Profesorului Cristian Nicula i s-a terminat mandatul și trebuia schimbat.

A fost „anunțat” drept succesor profesorul Filip Florean.

Nicolae Moldovan a salutat această numire, pentru că profesorul corespundea competențelor și ideologiei guvernamentale. De curând, însă, profesorul Filip Florean a ajuns inspector la ISJ Bistrița-Năsăud.

În locul său a fost numită profesoara Aurora Corăbian.

Am mai sperat o dată că se va pune capăt incertitudinii… Zadarnic. Acum se pare că nu vă mai place nici această propunere care „vă aparține” ca instituție coordonatoare a procedurilor de ocupare a funcției de director în școlile județului.

Vă rog să vă hotărâți o dată… Faceți ce știți. Trageți sfori, alegeți dintre specialiștii agreați politic, ascultați-vă flerul profesional. Duceți până la capăt procedurile, dar dați acestui colegiu un director fiindcă are mare nevoie de el”, mai punctează Nicolae Moldovan. 

Primarul avertizează și în legătură cu climatul de nesiguranță care planează asupra elevilor, profesorilor și părinților în mod constant.

E nevoie de decizie. Lăsându-ne fără ea vă faceți vinovată de incapacitate managerială. Am mare încredere că veți îndrepta lucrurile. Vă adresez totuși 3 întrebări ale căror răspunsuri , în forul dumneavoastră oficial sau interior de analiză vă vor ajuta să luați decizia corectă și cât mai rapid:

1. Cui folosește faptul că un colegiu precum Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean nu are numit un director cu drepturi depline?

2. Deranjează pe cineva performanțele educaționale și efortul de investiții pe care l-am făcut în infrastructura sa, încât prin lipsa unui director să i le minimalizăm? Ba chiar să le slăbim pentru a le proiecta pe ale altora „de-ai noștri” în prim-plan?

3. Când aveți termenul limită de soluționare a acestei probleme…?

Marea mea îngrijorare nu e faptul că știți foarte bine răspunsurile la aceste întrebări. Cât faptul că pentru a le rosti și soluționa cât mai urgent (fiindcă asta impune realitatea) vă trebuie și curajul asumării.

Sper să-l găsiți și să îl puneți alături de înțelegere, promptitudine, profesionalism”, conchide primarul Nicolae Moldovan.

Foto & Sursă @ Nicolae Moldovan

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Doamna Dan este un executant si atat . Fara prea multa gandirea ea executa ce i se dicteaza . Au mai fost cazuri cand a luat decizii aberante dictate de sus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!