6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Nicolae Moldovan, primarul din Beclean: 3 întrebări pentru prof. dr. Aurelia Dan, inspector școlar general al ISJ BN. Și o mare îngrijorare…

Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean, și-a mărturisit cu puțin timp în urmă „o mare îngrijorare”. Edilul adresează și 3 întrebări pentru prof. dr. Aurelia Dan, inspector școlar general al ISJ BN.

Nicolae Moldovan, primarul din Beclean, i-a adresat trei întrebări inspectorului școlar general, profesoara Aurelia Dan. Edilul s-a declarat nedumerit de faptul că una dintre școlile de elită ale județului – Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean – este plasat într-o situație de incertitudine managerială.

Nicolae Moldovan face apel la normalitate în școli, conștient fiind, totuși, că această normalitate nu mai este de găsit nicăieri, în contextul pandemic actual.

Din păcate, uneori deciziile neinspirate ale celor care conduc și coordonează o activitate, graba, nevoia de a răspunde orbește la „recomandări” superioare ierarhic ori mai știu eu câte altele hotărâte la plesneală după principiul „vedem noi ce iese!…” fac mai mult rău decât toate pagubele așa zis „naturale”…”, comentează primarul Nicolae Moldovan. 

Acesta subliniază că „după atâția ani de muncă în administrație – respect și înțeleg competențele și limitele lor de exprimare. Știu unde mi se termină gardul cum se spune…

Totodată am învățat că pasivitatea exagerată în numele respectării acestor limite , atunci când afectează calitatea administrării vieții orașului al cărui primar sunt, e la fel de vinovată.

De aceea, cu tot respectul îmi exprim îngrijorarea publică pentru faptul că ați adus la ora actuală Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean într-o situație de incertitudine managerială cu care nu s-a mai confruntat niciodată în existența lui”, remarcă Nicolae Moldovan.

Primarul din Beclean face referire la „un veritabil joc de-a „alba-neagra” cu funcția de director”, la Colegiul „Petru Rareș”.

Profesorului Cristian Nicula i s-a terminat mandatul și trebuia schimbat.

A fost „anunțat” drept succesor profesorul Filip Florean.

Nicolae Moldovan a salutat această numire, pentru că profesorul corespundea competențelor și ideologiei guvernamentale. De curând, însă, profesorul Filip Florean a ajuns inspector la ISJ Bistrița-Năsăud.

În locul său a fost numită profesoara Aurora Corăbian.

Am mai sperat o dată că se va pune capăt incertitudinii… Zadarnic. Acum se pare că nu vă mai place nici această propunere care „vă aparține” ca instituție coordonatoare a procedurilor de ocupare a funcției de director în școlile județului.

Vă rog să vă hotărâți o dată… Faceți ce știți. Trageți sfori, alegeți dintre specialiștii agreați politic, ascultați-vă flerul profesional. Duceți până la capăt procedurile, dar dați acestui colegiu un director fiindcă are mare nevoie de el”, mai punctează Nicolae Moldovan. 

Primarul avertizează și în legătură cu climatul de nesiguranță care planează asupra elevilor, profesorilor și părinților în mod constant.

E nevoie de decizie. Lăsându-ne fără ea vă faceți vinovată de incapacitate managerială. Am mare încredere că veți îndrepta lucrurile. Vă adresez totuși 3 întrebări ale căror răspunsuri , în forul dumneavoastră oficial sau interior de analiză vă vor ajuta să luați decizia corectă și cât mai rapid:

1. Cui folosește faptul că un colegiu precum Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean nu are numit un director cu drepturi depline?

2. Deranjează pe cineva performanțele educaționale și efortul de investiții pe care l-am făcut în infrastructura sa, încât prin lipsa unui director să i le minimalizăm? Ba chiar să le slăbim pentru a le proiecta pe ale altora „de-ai noștri” în prim-plan?

3. Când aveți termenul limită de soluționare a acestei probleme…?

Marea mea îngrijorare nu e faptul că știți foarte bine răspunsurile la aceste întrebări. Cât faptul că pentru a le rosti și soluționa cât mai urgent (fiindcă asta impune realitatea) vă trebuie și curajul asumării.

Sper să-l găsiți și să îl puneți alături de înțelegere, promptitudine, profesionalism”, conchide primarul Nicolae Moldovan.

Foto & Sursă @ Nicolae Moldovan

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: