5.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Din 2022, apa de la robinet va fi mai scumpă! La ce ar trebui să ne așteptăm:

Potrivit directorului Aquabis, chiar din prima lună a anului 2022 vom plăti mai mult pentru apa consumată. Scumpirea apei este corelată cu scumpirea energiei electrice, dar și a carburanților. Cu cât se va scumpi apa:

Aquabis așteaptă finalizarea analizei costuri-beneficii, care va da noul tarif practicat de distribuitorul de apă începând chiar cu prima lună a anului viitor.

Potrivit directorului Ion Șandru, prețul la energie a crescut de la 217 lei, la 588 de lei pe Megawatt și se anunță noi scumpiri de anul viitor. Și creșterea prețului la carburant va influența noul tarif practicat de Aquabis.

„Cea mai mare cheltuială pentru noi este la energia electrică, este pe primul loc, trece de două milioane de lei, pe lună. Facem acum o analiză cost-beneficiu, care va fi gata luna viitoare. Cei care fac această analiză sunt obligați să țină cont de toate scumpirile care au apărut, pentru stabilirea noului preț”, a explicat Ion Șandru, într-o conferință de presă.

Din estimările actuale, prețul la apă va crește cu două-trei procente, pentru a se acoperi aceste scumpiri. Noul preț va fi practicat cel mai probabil din luna ianuarie a anului viitor.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: