20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO/VIDEO – Noaptea Muzeelor, la Bistrița: Aplicație multimedia pentru exploratori, ateliere pentru copii și impresionante Steaguri Medievale Imaginare

Sute de bistrițeni au trecut ieri pragul Muzeului Județean din Bistrița. Aici a fost celebrată Noaptea Muzeelor – singura zi din an în care accesul este gratuit. Programul s-a prelungit până spre miezul nopții.

Un decor feeric, lumini și umbre, dar și personaje din alte vremuri, la vernisajul expoziției Steaguri Medievale Imaginare. A fost evenimentul care a încheiat ieri seară încă o ediție de succes din Noaptea Muzeelor, la Bistrița.

După o lungă perioadă de absență din peisajul urban, domnițele grupului Nosa i-au încâtat pe vizitatorii nocturni cu dansurile medievale. 

Domnițele Nosa care activează în Asociația Culturală Bistrița Medievală, coordonată de Florin Săsărman, au făcut un spectacol pe cinste în deschiderea expoziției Steaguri Medievale Imaginare”.


Tot la Noaptea Muzeelor a fost lansat și ghidul multimedia Explore Bistrița-Năsăud. Este vorba de un proiect realizat în parteneriat cu Qulto Muzee. Acesta oferă eploratorilor pasionați oportunitatea de ase bucura de o inedită incursiune în secțiile muzeului, cu ajutorul unei mese interactive și a tabletelor electronice.

Noaptea Muzeelor a debutat la Bistrița cu evenimente dedicate celor mai mici dintre spectatori. Copiii au invadat curtea Muzeului Județean, bucurându-se de un spectacol de teatru pentru copii – Întoarcerea lui Apolodor. A fost în scenă de micii actori de la Scenica, Poarta spre Arte.

După spectacolul de teatru, a fost vremea culorilor Până la ora 14.00 copiii au avut la dispoziție culori și coli de desen pentru a picta la Atelierul de Pictură, în curtea muzeului. 

Noaptea Muzeelor a fost și un bun prilej de trece în revistă ultimele cercetări arheologice ale specialiștilor Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Majoritatea cercetărilor arheologice sunt proaspete, iar unele încă se află în curs de derulare. Cei care au vizitat ieri Expoziția de istorie de la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud s-au bucurat din plin de informații la cald, inedite și interesante.

Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, vizitatorii au avut ocazia să întâlnească o parte din meșterii asociației Produs în Bistrița-Năsăud: 

Expoziția ArtForNow realizată în colaborare cu Palatul Copiilor Bistrița a fost un alt punct de atracție pentru bistrițenii care au admirat lucrările elevilor de la Clubul de Pictură coordonat de prof. dr. Diana Morar. 

Și expoziția de primăvară Brickenburg, ediția a 8-a a prilejuit vizitatorilor o frântură din spectaculosul univers inspirat din trilogia „Star War”. Totul a fost pus la punct de inimoasa echipă coordonată de Tony Tocaci. 

Ieri, la Noaptea Muzeelor, bistrițenii au avut ocazia să viziteze gratuit secția de istorie-arheologie, etnografie, artă contemporană și științe ale naturii din Muzeul Județean. 

Foto & Video @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.