13 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Noi măsuri COVID 19: Asimptomaticii vor fi externați mai rapid. Unii totuși nu vor

O veste bună pentru cei ce sunt depistați pozitiv cu noul tip de virus. Conform noilor reglementări, asimptomaticii vor putea fi externați mai rapid. Perioada de internare se reduce la 10 zile, chiar dacă rezultatul testării e pozitiv cu noul tip de coronavirus.

S-a făcut vâlvă în jurul internării asimptomaticilor. Atât cei infectați cu COVID 19, și fără simptome, cât și aparținătorii acestora, au umplut mediul online de răbufniri la adresa acestor măsuri.

Totuși, în data de 24 iunie, o nouă modificare legislativă permitea spitalelor să externeze pacienții depistați cu COVID 19, care au rămas asimptomatici după 10 zile de la internare. Aceștia sunt trimiși acasă, în izolare, și supravegheați de medicul de familie.

Pe baza acestei modificări legislative, ieri, 18 persoane cu COVID 19, internate de 10 zile în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, au fost externați.

În 26 iunie 2020, în cadrul unei videoconferințe, reprezentanții Ministerului Sănătății au solicitat direcțiilor de sănătate publică un raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării și tratamentului persoanelor asimpromatice infectate cu noul coronavirus, conform prevederilor Ordinului 1137/2020„ au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița.

La noi în județ, astfel de locații sunt identidficate deja.

”Noi de la început am avut spitalul de la Năsăud. Acolo am dus asimptomaticii sau pe ci cu forme ușoare. Oricum locațiile pe care Ministerul le cere oricum trebuie să fie ceva secții externe ale spitalelor, ca pacienții să poată să fie monitorizați. Deci noi avem spitalul de la Năsăud. Și avem și alte locații, dacă va fi cumva nevoie” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Aceste locații vor putea fi folosite, la cerere, și de cei care, după ce stau 10 zile internați, nu au posibilitatea de izolare la domiciliu.

Culmea, dintre cei externați pe baza acestei noi modificări legislative, au fost unii care nu au dorit să fie externați, temându-se să se întoarcă acasă dacă rezultatul testului pentru COVID 19 nu le-a ieșit negativ.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.