9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

NOI reguli pentru școli! În ce condiții vor sta acasă copiii în acest an școlar

Ministerul Educației și cel al Sănătății au explicat cum se va desfășura anul acesta școlar, în context pandemic. Școlile se vor închide la o incidență de peste 6 /mia de locuitori, cu excepția creșelor, grădinițelor și a învățământului special.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, până la pragul de 6 /mia de locuitori, toate școlile rămân deschise în format fizic. Localitățile care depășesc acest prag pot ține deschise doar creșele, grădinițele și învățământul special. Nici măcar activitățile remediale nu mai sunt permise după depășirea acestui prag.

Și în acest an școlar se mențin măsurile de prevenție precum distanțarea fizică, aerisirea claselor și a tuturor spațiilor închise. Se menține obligativitatea purtării măștii în spațiile din interior.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a vorbit și despre ce tip de măști vor avea voie elevii să poarte:

„Am ajuns la un consens asupra tipului de mască purtat. Am recomandat purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi adaptate: să acopere corect nasul și bărbia și am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt uneori folosite pe post de mască”, a precizat Mihăilă.

Vizierele vor fi folosite doar în învățământul special, de către profesori, atunci când este nevoie vizualizarea feței.

Ce se întâmplă când apare un caz de Covid în clasă?

Potrivit celor doi miniștri, care au redactat un ordin comun ce reglementează procedurile ce urmează a fi aplicate în acest an școlar, dacă apar un caz de Covid, mai vin la școală doar cei vaccinați.

Ceilalți învață online cel puțin 8 zile, după care se pot testa. Dacă testele sunt negative pot să se întoarcă la clasă. Dacă părinții refuză testarea, elevii se pot întoarce în clase doar după două săptămâni. Cei de la DSP vor fi responsabili cu testările în școli.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.