7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

NOI SCENARII pentru școli: CARE elevi învață exclusiv online, și care merg, prin rotație, la școală

CJSU a emis noi scenarii pentru anumite unități de învățământ. Scenariu ROȘU- școala online- se va aplica pentru mai multe clase primare, gimnaziale și de liceu, dar și clase de preșcolari. De asemenea, unii elevi vor învăța în scenariul galben: acasă și la școală, prin rotație.

Numărul cazurilor de COVID 19 este într-o explozie continuă. În ciuda măsurilor restrictive impuse, numărul celor depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus crește de la o zi la alta.

CJSU a analizat dinamica numărului de cazuri depistate în cadrul unităților de învățământ și a decis că mai multe clase TREBUIE să învețe în scenariul roșu. Câteva, și în galben.

Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud. Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 48/19.10.2020 care cuprinde următoarele modificări:
 • Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
  •  Școala gimnazială ”Ștefan cel Mare”Bistrița – clasa a IV-a B, până la data de 30.10.2020
  • Liceul tehnologic de servicii Bistrița – clasele IX A, IX B, IX O, IX F, X F, XI A, XI E, XI B, XI C, XI F, XII E, până la data de 28.10.2020
  • Liceul de muzică ”Tudor Jarda” Bistrița – clasa a XII-a B, până la data de 28.10.2020
  • Școala gimnazială Dumitra, structura Școala gimnazială Cepari – grupa mijlocie, până la data de 28.10.2020
  • Școala gimnazială Dumitra, structura Școala gimnazială Cepari – clasele II + III C, IV C, VI C, până la data de 21.10.2020
  • Școala gimnazială Dumitra, structura Școala gimnazială Tărpiu – clasele IV T, V T, VII T, VIII T, până la data de 22.10.2020
  • Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița – clasa pregătitoare C, până la data de 02.11.2020
 • Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru:
  • Liceul tehnologic de servicii Bistrița – toate clasele, cu excepția celor menționate la alin.(1)

Hotărârea a intrat în vigoare începând cu data de 19 octombrie” transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...