8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

NOU! Cursuri de actorie, la Bistrița! Profesorul a filmat cu Gerard Depardieu și a pus bazele unui festival de film, în Dublin

Îți plac filmele? Te visezi pe marile ecrane? Ei bine, ai acum șansa să descoperi secretele actoriei în cadrul unor cursuri de profil, la Bistrița. Profesor va fi un actor ce a filmat cu Gerard Depardieu. Acesta este și producător de film, punând bazele Festivalului de Film din Dublin.

A stat 17 ani în Dublin și a studiat actoria la Gaiety School of Acting. A jucat în Asterix și Obelix, alături de Gerard Depardieu. În 2014, a lucrat alături de regizorul și scenaristul american Stephen Folker, la filmul de comedie-horror „Omul Portocală”. Mai mult, a pus bazele Festivalului Internațional de Scurtmetraje și Muzică, din Dublin.

Despre Florian Zapra, din Lunca Ilvei, și drumul său spre succes, Bistrițeanul.ro a mai scris AICI.

Acum, Florian s-a reîntors în țară și vrea să aducă un plus și la Bistrița. Așa că a hotărât să deschidă un Studio de Film și Actorie.

Vreau să încep prin a-i învăța pe copii actoria. În urma absolvirii cursurilor, aceștia vor învăța să facă duologuri și monologuri, vor învăța direcția la cameră, metode de actorie, cum să facă o audiție online pentru casting, etc. La sfârșitul cursurilor vor avea un portofoliu. Și absolvirea, să-i spunem așa, va fi un scurtmetraj” a explicat Florian Zapra.

Cursurile se adresează copiilor și adolescenților, cu vârsta între 8 și 18 ani, împărțiți pe trei grupe:

  • 8 – 11 ani
  • 12 – 14 ani
  • 15 – 18 ani

Acestea se întind pe o perioadă de trei luni, iar întâlnirile sunt o dată pe săptămână, dupămasa, astfel încât să nu interfereze cu cursurile școlare. Studioul unde vor avea loc cursurile este localizat pe pietonalul Liviu Rebreanu

Momentan vreau să încep cu cei din acest interval de vârstă. Și să îi învăț cum să se descurce în fața camerei, cum să joace un rol. Dacă în viitor voi avea solicitări și pentru alte grupe de vârstă, sau voi vedea că sunt interesați și de cum se regizează, eu sunt deschis și acestor opțiuni” a explicat bistrițeanul.

Cursurile sunt contra- cost și vor începe din a doua parte a lunii octombrie. Asta pentru că, în perioada 5 – 7 Octombrie, Florian e la Dublin, la cea de-a 7- a ediție a Festivalului Internațional de Scurt Metraje și Muzică.

La această ediție vor fi difuzate și două scurt – metraje românești:

  •  ,,My Best Friend”, regizat de Catalin Bugean, o comedie de 22 de minute
  • ,,Romanian Diary. Muslim Diary”, regizat de Carmen Lidia Vidu, un documentar de 11 minute.

Fac acest lucru deoarece vreau să descopăr talente. Nu banii sunt prioritari. Tocmai de aceea, absolvirea, așa cum spuneam, va fi un scurt – metraj. Care, voi încerca chiar să-l difuzez, dacă e bun, la Festivalul Internațional de la Dublin” a explicat bistrițeanul.

Cei care doresc să afle mai multe despre Studio sau să se înscrie, o pot face accesând pagina de Facebook a Studioului, vizitând site-ul Studioului, trimițând un mail pe [email protected] sau sunând la numărul de telefon 0761586859.

Este foarte greu să fii admis la o școală de actorie. Tocmai de aceea, aceste cursuri îi vor ajuta. Iar faptul că vor avea un portofoliu în spate, le va aduce un bonus. Inclusiv cei care vor să participe la un casting, ceea ce vor învăța aici îi va ajuta foarte mult. De aceea eu îi aștept cu mare drag pe fiecare în parte” a concluzionat actorul și regizorul bistrițean, Florian Zapra.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.