20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

NOU la Spitalul de Recuperare Sanovil: hidrokinetoterapia. Cum te poate ajuta kinetoterapia folosindu-se de apă

Spitalul de Recuperare Sanovil  și-a mărit gama de proceduri de tratament și vine cu nou tip de terapie: hidrokinetoterapia. Unul dintre beneficiile pe care le oferă apa este tocmai faptul că greutatea corpului se reduce cu 70%, facilitându-se astfel mișcările.

Spitalul de Recuperare Sanovil vine cu noi servicii de terapie: hidrokinetoterapia. Încă de la început, conducerea Spitalului de Recoperare Sanovil a acordat o atenție deosebită hidroterapiei, amenajând 3 bazine ultramoderne, unul dintre ele fiind unic în județ.

„În cadrul spitalului nostru am acordat o atenție deosebită hidroterapiei. Avem 3 bazine ultramoderne – un bazin de mari dimensiuni, în care se desfășoară ședințele de hidrokinetoterapie și care este dotat cu diverse aparate precum bicicletă subacvatică sau bandă de mers; un bazin de mers contra-curent – unic în județ – în care apa opune rezistență înaintării, acesta fiind folosit în mod special în recuperarea sportivilor; al treilea bazin este un bazin special cu apă sărată, cu sare de la salina Praid, care este un loc de relaxare deopotrivă fizică, cât și psihică. Toate bazinele  sunt încălzite la o temperatură care să ofere pacienților noștri un confort deosebit”, spune Mureșan Gavrilaș, managerul clinicii Sanovil.

Hidroterapia îi ajută pe cei cu dureri periarticulare, dureri musculo-tendinoase, contracturi, hipertonii musculare, edeme, algoneurodistrofia, suferințe reumatismale degenerative sau inflamatorii, suferințe discovertebrale lombalgie, lombosciatalgie, diverse sechele postr-traumatice, afecțiuni neurologice – paralizii și pareze.

Kinetoterapeuții de la Sanovil s-au pregătit la unul dintre cele mai moderne spitale din țară 

„Beneficiul apei în kinetoterapie se bazează pe faptul că, în apă, greutatea corpului se reduce cu aproximativ 70%, facilitând mișcările, dar și pe temperatura acesteia, apa caldă având un efect de relaxare musculară. O echipă de kinetoterapeuți de la Sanovil a realizat un stagiu de pregătire în Hidroterapie în unul dintre cele mai moderne spitale din România, aducănd de acolo multiple tehnici valoroase de recuperare în apă, astfel încât putem spune că avem o echipă profesionistă și dedicată acestui tip de recuperare”, mai spune managerul Sanovil.

Pe lângă partea de hidrokinetoterapie, la Sanovil funcționează și băile galvanice – o procedură combinată de electroterapie care implică utilizarea apei, cu multiple beneficii în afecțiuni reumatice, ale aparatului locomotor, neurologice și circulatorii.

„Spitalul de Recuperare și Îngrijiri Paliative Sanovil devine treptat un reper în recuperarea medicală din Transilvania. Putem spune fără probleme că avem cea mai modernă și complexă bază de recuperare din județ, unde pacienții pot beneficia de o recuperare integrată, prin proceduri de fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie, salinoterapie și terapie în camera hiperbară. De asemenea, am creat o echipa profesionistă de fiziokinetoterapeuți, mulți dintre ei veniți de la mari centre de recuperare din țară, care ne fac să fim prima alegere a sute de bistrițeni în fiecare lună”, completează Mureșan Gavrilaș.

Puteți testa noile terapii de la Spitalul de Recuperare și Îngrijiri Paleative Sanovil programându-vă în prealabil la numerele de telefon 0263 701 231; 0263 701 651; 0263  701 912;0755 032 116 sau direct la recepția de pe strada Tudor Jarda nr. 2, Viișoara.

Foto: Ovidiu Grovu/Sanovil

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: