21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Noul corp al spitalului va avea formă inelară și va fi gata în 3 ani

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany lucrările la noul corp de clădire ce va fi ridicat în curtea unității medicale ar urma să înceapă în vara anului viitor, dacă toate lucrurile merg bine. Acesta va avea o formă inelară, va fi legat de corpul principal printr-o pasarelă suspendată și va fi gata în 3 ani.

Prezent la Bistrițeanul Live, Gabriel Lazany a dat mai multe detalii despre noul corp de clădire ce va fi ridicat în curtea Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Se pare că finanțarea pentru acest proiect este aproape sigură. Dacă toate lucrurile merg bine, lucrările urmează să înceapă în vara anului viitor.

„Sperăm ca în vara anului viitor să avem să începem lucrările. Iar dacă lucrurile merg bine, în 3 ani de zile, acel spital va fi gata. Este o suprafață imensă. Sunt 14.000 de mp suprafață desfășurată. Noua clădire va avea o formă inelară, cu o curte interioară. A trebuit să ne adaptăm suprafeței pe care am avut-o și să nu avem multe zone, fără lumină naturală. Va fi de 4 etaje, pentru că acolo este și  coridorul de zbor pentru elicoptere și trebuie să ne aliniem cu înălțimea spitalului”, a precizat managerul Spitalului, Gabriel Lazany, la Bistrițeanul Live.

Conducerea spitalului a început deja pregătirea specialiștilor, pentru că noul corp de clădire va fi destinat, printre altele și cardiologiei intervenționale și gastroenterologiei intervenționale. Acolo urmează să se pună inclusiv stenturi, evitând astfel transferul pacienților în centre universitare.

La spital deja există un medic cu competențe pe cardiologie intervențională și încă unul care a începe acum specializarea. De curând, echipei s-a alăturat și un medic specializat în chirurgie toracică.

Partea de gastroenterologie intervențională este deja activă la Bistrița și se face cu succes de medicul Andrei Vîrciu. Mai mult, acesta face un gen de operații care se realizează doar în 4 locuri din țară, iar Bistrița este unul dintre ele.

În noul corp de clădire se vor regăsi specialitățile medicale: cardiologie, cardioogie intervențională, neurologie, neurochirurgie, gastroenterologie, gastroenterologie intervențională, oftalmologie, ORL, endocrinologie, chirurgie plastică și reparatorie și hemodializa.

Emisiunea la care a fost prezent Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Dacă tot e nevoie de extinderea unor sectii spitalicesti atunci de ce să le inghesui intre blocuri spatele clădirii actuale a spitalului judetean unde există probleme legate de umbrire a corpurilor de clădire prea apropiate intre ele, ca să nu mai vorbim de amenajarea unor spatii exterioare necesare pentru iesirea bolnavilor internati . Cel mai bine este să se renunte la astfel de improvizatii si aceste extinderi să fie construite de la zero pe baza unor proiecte intocmite de specialisti si care să corespundă standardelor actuale de spatiu si dotare cu aparatură. După cum se stie, incă din anul 2009 , se vorbea despre construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita. In acest sens exista chiar si un proiect conform căruia spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, se vorbea la vremea respectivă că lucrările de constructie vor fi executate de firma italiana Astaldi. Ar trebui actualizat acel proiect si depus pentru realizare prin accesarea de fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...