28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

VIDEO: Profesorii de la LPS se plâng că a dispărut clasa de Protecția Mediului. Turc: Să renunțe la alta!

Odată cu restructurarea claselor la licee, clasa de profil Protecția mediului de la LPS a dispărut. „Să renunțe la alta și să o refacă pe asta, dacă e așa de importantă”, a răspuns Turc.

Scandal la începutul anului 2021, când s-a anunțat că 26 de clase NU vor mai exista în schema școlară 2021 – 2022.

Anomalii în învățământul bistrițean?! 20 de clase de liceu dispar anul viitor din schemă

Dacă unele au fost salvate, datorită presiunii părinților și media, altele nu au avut aceeași soartă.

Fiind în comisia de concurs de la LPS, profesorii mi-au spus că a dispărut clasa de Protecția mediului. Și că acea clasă era una importantă, fiind vorba de tehnician ecolog și protecția mediului.

Cadrele didactice susțin că au făcut memoriu la restructurare, trimițându-l și la Primărie, și la Prefectură. Dar cu toate acestea nu au primit niciun răspuns. Există vreo modalitate să facă ceva pentru a avea din nou această clasă? Nu ar afecta numărul de elevi al liceului”, a declarat consilierul Dumitru Ciobănică în cadrul ședinței de CL.

Să renunțe la altă clasă

Primarul Ioan Turc i-a explicat consilierului că restructurarea a fost „ordin de sus”.

Să renunțe la altă clasă și să o reînființeze pe asta, dacă e așa de importantă, no!”, a fost replica primarului Ioan Turc.

Întreaga discuție, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Să fim serioși cu protecția mediului la LPS. Clase de sport și atât. Se vaită cu nu sunt ore, reducere de catedre, li se fâlfâie lor de protecția mediului. Este suficient că are o clasă Liceul silvic „Transilvania” Năsăud. Posturi în specialitae în județ nix, nici cei cu studii superioare nu se pot angaja… Piața muncii cere mecanici auto, electricieni-electroniști auto, tinichigii ș.a. meserii. Trebuie să ne întoarcem la școlile profesionale, nu toți pot sau vor să învețe… Piața muncii este sufocată de „tăietori de frunze la câinii” trecuți prin liceele tehnologice marca „Ambramburica” care mai mult „terorizează” profesorii.

  2. Este nevoie stringentă de protecția mediului. Din site-ul http://www.meserii.ro aflăm că în România există 142 de școli care dau diplome de tehnician ecolog și protecția calității mediului la 10546 de elevi. Deoarece cu acele hârtii pe absolvenți nu-i angajează nimeni – conform site-ului în țară există doar 15 firme care ar putea veni cu ceva oferte – sugerăm LPS să-și reorienteze școala spre diplomele de tehnician liberal sau de tehnician social democrat. Așa tinerii vor avea până la urmă o șansă. Să li se spună protectorilor că în România unele posturi din companii, regii și servicii publice se cumpără prin intermediari, exact ca în epoca fanarioților. La interviul de angajare se procedează în modul următor: – Cât dai ca să ai postul? Că banii oricum ți-i scoți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.