11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

Nu omorâți păsările încercând să le hrăniți! CE puteți face pentru a le ajuta să treacă peste anotimpul rece:

Păsările care nu călătoresc în țările calde sunt ajutate de oamenii inimoși să treacă peste sezonul rece. În parc sunt amplasate locuri în care se pun semințe, special pentru ele. Totuși, unii bistrițeni pun acolo fel de fel de ”bunătăți” care pot duce la moartea animăluțelor. CUM puteți să le ajutați:

Sezonul rece e început, oficial,. dar temperaturile abia de curând au început să scadă. În perioada ienii, una dintre provocările păsărelelor care nu migrează spre țările calde e…găsirea hranei.

Iubitorii de animale au amplasat în Parcul Municipal căsuțe speciale pentru părăsi și locuri unde se pun semințe pentru ele.

Doar că unii bistrițeni, din dorința de a le hrăni, pun în acele locuri tot felul de „bunătăți” care le dăunează înaripatelor. Și le-ar putea, într-un final, chiar aduce moartea.

În acele locuri se pun DOAR semințe, care sunt cumpărate de o asociație, din banii primiți de la diferiți donatori. Așa că cei ce doriți să hrăniți păsărelele, cel mai bun mod e de a dona bani pentru cumpărarea semințelor.

A-nceput un fulg să cadă, ș-uite așa semințele de floarea soarelui vin la paseriformele din Parcul Municipal Bistrița. Hrănirea păsărilor sălbatice (pițigoi mari, pițigoi suri, pițigoi albaștri, cinteze, florinți, sticleți și cei mai vin pe lângă) o asigurăm doar pe timpul sezonului foarte rece când accesul la hrană este mult mai limitat.

Rugăm oamenii să nu pună pâine, semințe sărate, pufuleți, pufarine și alte trăznăi omenești căci nu face bine păsărilor. Semințele sunt achiziționate din donațiile membrilor Asociația Harta Verde România de la un depozit de semințe din Bistrița. Cei doritori să susțină activitatea asociației, sunt invitați să ia legătura cu noi” a scris Ciprian Samoilă pe Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...