0.8 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Medic de familie: Pacienții care nu se vaccinează anti-COVID, scoși de pe lista mea!

Un medic de familie din Călărași a făcut un anunț public, prin care-și informa pacienții că dacă refuză vaccinarea anti-COVID, îi scoate de pe listă. Nu ar fi prima dată când recurge la un asemenea gest. Sunt și alți medici care îi susțin demersul. Plus că ar avea la baza ”impunerii„ sale, inclusiv legea:

Medicul de familie Cătălin Petrencic, din Călărași, s-a vaccinat anti-COVID în 6 ianuarie, atât el cât și asistentul său. Acesta a făcut publice pozele cu ei doi, înt impul administrării vaccinului.

În 8 ianuarie, medicul publica pe pagina sa un sondaj făcut printre pacienții săi, dacă aceștia s-ar vaccina sau nu. Rezultatul nu l-a mulțumit. Astfel, ieri, medicul a făcut un anunț public, prin care-și informa pacienții că dacă refuză vaccinarea anti-COVID, îi scoate de pe lista sa.

Acesta își susține acțiunea prin legea care obligă pacienții să urmeze tratamentele indicate de medici. Ba mai mult, a mai avut pacienți care au refuzat vaccinarea copiilor, și care și-au luat fișa și s-au mutat la alt medic de familie.

ANUNT PUBLIC,

Asiguratii, Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligatia „să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”.
Conform acestui acrticol de lege, ANUNT PUBLIC de acum ca TOATE PERSOANELE INSCRISE LA MINE CARE REFUZA VACCINAREA ANTI-COVID 19, VOR FI SCOASE DE PE LISTA MEA DE MEDIC DE FAMILIE.
Este de neacceptat sa continui colaborarea cu pacientii care nu cred in recomandarile pe care le fac. Persoanele care refuza vaccinarea, dreptul lor, fac dovada ca nu au incredere in mine, in ceea ce spun, in ceea ce le recomand sa faca. In cei 33 de ani de practica am vaccinat mii de persoane, am facut zeci de mii de inoculari si nu am avut reactii adverse decat foarte putine si minore. Cred in vaccinuri, chiar si in cele nou aparute sau schimbate in acesti ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importanta a activitatii de preventie. In toti acesti ani am avut o singura persoana care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil si i-am cerut sa-i ia fisa si sa se mute la alt medic. Ceea ce a si facut” a scris Cătălin Petrencic pe pagina sa de Facebook.

Postarea sa a adunat rapid peste 1.700 de comentarii și 730 de distribuiri.

Gestul doctorului din Călărași este susținut, conform podul.ro și de medicul și cercetătorul Octavian Jurma care trage atenția că „Iată că și medicii au drepturi nu doar obligații, iar pacienții au și obligații nu doar drepturi… Nu poți ajuta pe cineva care refuză să fie ajutat. Prin urmare de ce să accepte un medic pacienți care refuză să îi urmeze sfatul?” 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...