16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

”Nu știam că am neamuri care candidează” – motivul invocat de unii din bistrițenii ce au renunțat să mai „lucreze” mâine în secțiile de votare

Alegerile Parlamentare au loc mâine. Peste 600 de bistrițeni vor „lucra” în secțiile de votare. Totuși, până acum, peste 70 au renunțat la funcția de președinte sau locțiitor. „Nu știam că am neamuri care candidează” – e doar unul dintre motivele invocate.

Cetățenii sunt așteptați mâine la vot, pentru a-i alege pe cei din fruntea țării, mai exact senatorii și deputații.

Pentru Alegerile Parlamentare, în Bistrița-Năsăud s-au amenajat 313 secții de votare, dintre care 83 în mediul urban și 230 în mediul rural. Pe listele permanente sunt înscriși 261.460 de alegători.

Pentru buna desfășurare a votului, în secții vor fi prezenți mâine 626 de bistrițeni- președinți și locțiitori.

Totuși, unii au renunțat, pe ultima sută de metri. Din cei 626 presedinti/loctiitori au fost înlocuiți 74, conform proceselor verbale trimise către Autoritatea Electorală Permanentă.

Motivele sunt diverse, iar unele de-a dreptul ….hilare. Conform reprezentanților BEJ BN, unele dintre motivele invocate au fost:

  • „Nu știam că am rude care candidează” – patru persoane
  • „Sunt bolnav, dar nu pot justifica boala pe care o am”
  • „Motive personale” – fără a da alte detalii – cea mai des folosită scuză
  • „Sunt infectat cu COVID 19”
  • „Sunt în izolare, fiind contact al unei persoane cu Covid 19”
  • „Mă tem să nu mă infectez cu COVID 19”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.