13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

NU vom mai fi obligați să purtăm masca în interior și exterior, iar certificatul Covid nu va mai fi cerut. Lista oficială de restricții eliminate

Într-o conferință de presă, ministrul Sănătății a prezentat lista cu restricții care vor fi eliminate, unele total de mâine, altele treptat. Astfel, de mâine nu vom mai fi obligați să purtăm masca nici în interior, dar nici în exterior, iar certificatul Covid nu va mai fi cerut.

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, la intrarea în țară nu va mai fi cerut nici certificat Covid și nici teste negative. Masca nu va mai fi obligatorie nici în exterior, nici în interior, ci doar recomandată.

Lista completă de restricții eliminate:

masca nu mai e obligatorie nici în interior, nici în exterior, ci doar recomandată.

-spațiile publice nu vor mai avea restricții cu privire la orarul de funcționare.

-nu mai este obligatoriu la intrarea în țară certificatul PLF. De asemenea, nu va mai fi cerut nici certificatul Covid și nici test Covid negativ.

-izolarea unei persoane simptomatice rămâne recomandată, însă nu vor mai fi făcute controale. Persoanele care se infectează și se izolează vor primi în continuare concediu medical.

Ministerul Sănătății a mai precizat că nu se renunță la centrele de testare și că se recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloace de transport în comun, în spațiile închise, în școli. Românilor li se recomandă să evite spațiile aglomerate și să se spele pe mâini.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...