4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

NU vom mai fi obligați să purtăm masca în interior și exterior, iar certificatul Covid nu va mai fi cerut. Lista oficială de restricții eliminate

Într-o conferință de presă, ministrul Sănătății a prezentat lista cu restricții care vor fi eliminate, unele total de mâine, altele treptat. Astfel, de mâine nu vom mai fi obligați să purtăm masca nici în interior, dar nici în exterior, iar certificatul Covid nu va mai fi cerut.

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, la intrarea în țară nu va mai fi cerut nici certificat Covid și nici teste negative. Masca nu va mai fi obligatorie nici în exterior, nici în interior, ci doar recomandată.

Lista completă de restricții eliminate:

masca nu mai e obligatorie nici în interior, nici în exterior, ci doar recomandată.

-spațiile publice nu vor mai avea restricții cu privire la orarul de funcționare.

-nu mai este obligatoriu la intrarea în țară certificatul PLF. De asemenea, nu va mai fi cerut nici certificatul Covid și nici test Covid negativ.

-izolarea unei persoane simptomatice rămâne recomandată, însă nu vor mai fi făcute controale. Persoanele care se infectează și se izolează vor primi în continuare concediu medical.

Ministerul Sănătății a mai precizat că nu se renunță la centrele de testare și că se recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloace de transport în comun, în spațiile închise, în școli. Românilor li se recomandă să evite spațiile aglomerate și să se spele pe mâini.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.