0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

O asociație cere Prefecturii să atace în instanță hotărârea Consiliului Local Bistrița prin care a fost botezat Parcul Municipal

Asociația România ECO solicită Instituției Prefectului să ceară Primăriei Bistrița o revaluare a proiectului de hotărâre votat luna trecută, prin care a fost botezat Parcul Municipal. Dacă Primăria Bistrița nu se conformează, asociația cere Prefecturii să acționeze în instanță instituția pentru anularea hotărârii.

În ședința de Consiliu Local de luna trecută a fost votat un proiect de hotărâre care prevede schimbarea denumirii Parcului Municipal în Parcul Regele Mihai 1. Puteți citi mai multe despre acest subiect AICI.

Asociația România ECO s-a numărat printre contestatarii acestui proiect. Aceasta a reproșat municipalității, printre altele, că n-a organizat nici o consultare și nici o dezbatere publică în acest sens.

„Faptul că pe 25 octombrie se împlinesc 100 de ani de la nașterea regelui se știa de când s-a născut regele, faptul că se dorește marcarea centenarului era cunoscut public de cel puțin doi ani, faptul că Primăria nu a vrut să organizeze o dezbatere publică pe subiect este mai mult decât evident.

Mai mult, justificarea urgenței prin iminența centenarului așa cum a spus domnul primar nu este validă, în contextul legii, care prevede evitarea unei grave atingeri aduse interesului public. Interesul public este ca hotărârile de Consiliu Local să fie adoptate cu respectarea legii 52/2003 și nu cu ignorarea voită a acestora și introducerea în ședință extraordinară, cu rea credință, așa cum a făcut primăria”, precizează reprezentanții asociației.

Asociația cere Prefecturii să atace hotărârea

Deși alți doi consilieri locali au fost de acord cu asociația în cauză, proiectul nu a fost retras de pe ordinea de zi și a fost votat. Așa că asociația respectivă a sesizat Instituția Prefectului și îi cere să îndrepte lucrurile.

„Prin prezenta vă comunicăm că nu suntem de acord cu procedura deliberativă și legislativă prin care s-a adoptat Hotărârea CL Bistrița nr. 149/20.10.2021, vă solicităm să transmiteți spre evaluare proiectul de hotărâre, conform legii privind contenciosul administrativ. În caz contrar, vă solicităm să atacați în instanța de ccontencios administrativ această hotărâre”, se arată în solicitarea trimisă de asociație Instituției Prefectului.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului solicitarea respectivă este în lucru. Rămâne de văzut ce va decide Instituția Prefectului.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...