18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Monorul ar putea intra în carantină! Primarul „dă vina” pe înmormântări pentru incidența record

Incidența cazurilor COVID în Monor a ajuns la peste 15/1.000. Au chiar și un deces al unui bărbat de doar 42 de ani. Comuna ar putea fi carantinată. Primarul spune că de vină ar fi înmormântările.

În 20 octombrie 2021, incidența cazurilor COVID în Monor era ZERO. Apoi, au început încet, încet, să apară primele cazuri. În două săptămâni au ajuns la incidența de 10,62 la mia de locuitori.

Apoi, cazurile au izbucnit, astăzi, la 20 de zile depărtare, ajungând la 15,24 cazuri la 1.000 de locuitori.

Cred că am vreo 24 sau 25 de persoane infectate. Doar una e în spital, restul acasă, în izolare. Efectiv NU știm ce să mai facem. Mă bucuram că astăzi îmi ieșeau din izolare patru. Și când colo, mi-au mai intrat patru. A venit ambulanța pentru un bătrân de 90 de ani. D’apoi nu știu dacă îl vor duce la spital, că și acolo, pe ATI, e plin”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Monor, Ioan Cira.

Primarul spune că de vină ar putea fi înmormântările.

Am avut mai multe înmormântări. Și au venit și din alte sate și comune, la înmormântări. Eu numai așa îmi explic. Altfel nu are cum. Eu le-am spus să se vaccineze, dar nici nu îi poți forța. E drept că am și vaccinați printre cei infectați, dar foarte mulți nu se vaccinează și stau acasă până e prea târziu. Ca și patronul ăsta, Daniel C., care a murit așa tânăr, de COVID. A stat acasă prea mult, a ajuns cu saturație mică la spital și a murit”, a mai spus primarul.

Comuna ar putea fi carantinată

Șefa DSP BN a confirmat decesul lui Daniel C., deces survenit în urma infectării cu COVID.

Avea 42 de ani. Nu era vaccinat, nici el și nici soția lui, care și ea e infectată. Asta e dureros. Că nu se vaccinează, mor tineri și rămân copiii orfani!”, a spus Anca Andrițoiu.

Aceasta a explicat că sunt șanse ca Monor-ul să fie carantinat.

Chiar am discutat astăzi în ședința de CJSU că dacă nu se calmează lucrurile, va trebui luată măsura carantinării. Acum, sunt câteva persoane care trebuie sa iasă din izolare în curând. Urmărim ce se întâmplă și dacă va fi necesar, vom caranbtina zona”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Situația se datoreaza numarului mare de nevaccinati. Primarul gaseste o cauza aiurea. Zice ca nu stie ce sa mai facă. Intrebarea e, ce a facut pana acuma sa creasca numarul de vaccinati? Nimica. Nu l-am auzit stand de vorba cu oameni la biserică . Preoti la fel. Nu a organizat vaccinarea in comuna. Astea sunt cauzele. Si mai sunt: Incompetența si nepasarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...