6.7 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

O clasă de la LPS, de mâine, în scenariul ROȘU!

Elevii unei clase de la Liceul cu Program Sportiv vor rămâne, de mâine, acasă. Asta după ce încă un elev a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus.

În raportarea de azi, a DSP BN, privind cazurile de COVID 19 depistate în ultimele 24 de ore, a apărut încă un elev de la Liceul cu Program Sportiv.

Acesta este al doilea caz, după ce zilele trecute, un alt elev fusese depistat pozitiv.

În urma analizei efectuate de cei de la DSP, și, în colaborare cu Inspectoratul Școlar, s-a decis ca elevii clasei din care au fost aceste cazuri, să învețe de acasă.

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, desfășurată on-line, au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală. Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud. Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 42/14.10.2020 care cuprinde următoarele modificări:

  • Se va aplica scenariul 3 (roșu), până la data de 26.10.2020 inclusiv, pentru:
    • Liceul cu Program Sportiv Bistrița – clasa a XII-a A

Hotărârea a intrat în vigoare începând cu data de 14 octombrie 2020” se arată în comunicatul trimis de Prefectura Bistrița.

Astfel, de mâine, elevii vor învăța online, urmând să revină la școală peste două săptămâni. Asta, dacă nu se înmulțesc cazurile de covid.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...