24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

S-a emis ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău! Viceprimarul preia frâiele:

Traian Ogâgău nu mai e primar al orașului Sîngeorz Băi. Prefectul județului a emis ordinul de încetare a mandatului de primar. Atribuțiunile sale au fost pasate, momentan, în sarcina viceprimarului.

Traian Oâgău a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că în 2016 a refuzat să sufle în etilotest.

Sentința finală a sosit zilele trecute, și, conform legii, dacă există o condamnare definitivă, cel condamnat își pierde funcția publică.

Secretarul orașului Sîngeorz Băi a întocmit referatul prin care anunța Prefectura despre condamnare, procedură standard în astfel de cazuri.

Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei.” transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

În urma primirii referatului, prefectul a emis ordinul de încetare al mandatului de primar și pasarea responsabilităților în grija viceprimarului.

Conform legii, ordinul poate fi contestat în termen de 10 zile de la emiterea lui.

Totuși, în cazul Traian Ogâgău, condamnarea definitivă îi afectează mandatul 2016 – 2020. Asta, din cauza unui vid legislativ.

VIDEO: Va mai fi primar Traian Ogâgău? VEZI ce spun specialiștii:

În ceea ce privește mandatul câștigat în 27 septembrie 2020, cel de primar al orașului pentru perioada 2020 -2024, decizia e la mâna judecătorilor năsăudeni.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...