1.2 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

S-a emis ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău! Viceprimarul preia frâiele:

Traian Ogâgău nu mai e primar al orașului Sîngeorz Băi. Prefectul județului a emis ordinul de încetare a mandatului de primar. Atribuțiunile sale au fost pasate, momentan, în sarcina viceprimarului.

Traian Oâgău a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că în 2016 a refuzat să sufle în etilotest.

Sentința finală a sosit zilele trecute, și, conform legii, dacă există o condamnare definitivă, cel condamnat își pierde funcția publică.

Secretarul orașului Sîngeorz Băi a întocmit referatul prin care anunța Prefectura despre condamnare, procedură standard în astfel de cazuri.

Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei.” transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

În urma primirii referatului, prefectul a emis ordinul de încetare al mandatului de primar și pasarea responsabilităților în grija viceprimarului.

Conform legii, ordinul poate fi contestat în termen de 10 zile de la emiterea lui.

Totuși, în cazul Traian Ogâgău, condamnarea definitivă îi afectează mandatul 2016 – 2020. Asta, din cauza unui vid legislativ.

VIDEO: Va mai fi primar Traian Ogâgău? VEZI ce spun specialiștii:

În ceea ce privește mandatul câștigat în 27 septembrie 2020, cel de primar al orașului pentru perioada 2020 -2024, decizia e la mâna judecătorilor năsăudeni.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.