23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Ai bătut-o, dar te-a iertat? TOT nu scapi de dosar penal!

Agresorii care se împacă cu victimele lor nu vor mai scăpa de dosar penal! Legea a fost modificată, urmând a fi trimisă spre promulgare. Modificarea are în centru violența domestică.

Potrivit Clujust.ro, împăcarea nu va mai înlătura răspunderea penală pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și nici pentru vătămare corporală din culpă asupra unui membru de famile.

Agresorii găsiți vinovați vor fi condamnați, chiar dacă, în timpul procesului se împacă cu victimele lor. Asta după ce a fost modificată Legea nr. 286/2009  din Codul Penal. Modificarea a fost adoptată de Camera Deputaților, urmând a fi trimisă spre promulgare.

În prezent, dacă părțile se împacă în timpul procesului, agresorul scapă de condamnare. Această situație este și destul de comună în cazul cazurilor de violență domestică.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...