16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

O familie din Turda a dus o copilă de 15 ani din BN la furat în Irlanda. Și-au folosit fiul pentru metoda „lover boy”

O întreagă familie din Turda, mama, tatăl și fiul, a fost condamnată la 6 ani și 8 luni de închisoare, după ce membrii săi au dus două copile la furat în Irlanda. Una dintre ele, care avea doar 15 ani, când era obligată să fure din magazinele irlandeze, este din Bistrița-Năsăud. Cel care o obliga să fure are și un  copil cu aceasta.

Clujust.ro prezintă povestea unei familii din Turda, care ani buni a făcut bani de pe urma unor copile, pe care le obliga să meargă la furat în magazinele irlandeze. Cei trei, mama, tatăl și fiul, au fost condamnați la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Victimele identificate de procurori sunt două copile minore, una din Maramureș și alta din Bistrița-Năsăud. Ambele au fost atrase în acest joc prin metoda „lover boy”. Cei doi soți și-au pus fiul să le seducă pe copile și să le oblige să meargă ulterior cu el la furat din magazinele irlandeze.

Bistrițeanca avea doar 15 ani când a fost abordată pe Facebook de cătra tânărul de 19 ani. După ce a convins-o că „o iubește”, adolescenta l-a însoțit pe tânăr și pe părinții acestuia în Irlanda.

Acolo, tânărul cu care trăia în concubinaj și cu care are și un copil, a convins-o să meargă la furat din magazine. În jumatate de an, cei doi au furat din magazine de peste 20-30 de ori. Printre bunurile furate din magazine se numără haine de firmă sau parfumuri.

„Inculpații R.G.F și S.A i-au înmânat încă de la debutul activității infracționale a persoanei vătămate V.D.A. o geantă special concepută și căptușită în interior cu o folie de staniol tocmai pentru ca persoana vătămată V.D.A. să poată să sustragă bunuri împreună cu inculpatul R.G.F. din magazinele din orașul Navan, prin eludarea sistemelor de securitate atașate și pe bunurile efectiv sustrase. Din actele dosarului rezultă că persoana vătămată V.D.A. a fost învățată de către inculpatul R.G.F să dezlipească codul de bare atașat pe fiecare bun ce urma să fie sustras, să introducă bunurile sustrase în geanta special concepută pentru sustragerea de bunuri și să părăsească incinta magazinelor cu bunurile furate asupra sa”, se arată în documentele făcute publice de clujust.ro.

Copila a fost reținută de poliția irlandeză de cel puțin 6 ori, însă lăsată să plece de fiecare dată, întrucât era minoră.

Pe tot parcursul procesului, familia din Turda, care a cooptat-o pe tânără a făcut presiuni asupra sa, să își schimbe declarația.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.