2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

O familie fericită şi mereu surprinzătoare: Violoncellissimo. Din finala „Românii au talent”, la Bistriţa

Turneul național extraordinar „Clasic la puterea a treia” se încheie în acest an la Bistriţa! Vineri, 11 octombrie, de la ora 19, la Sinagogă, violoncelistul și profesorul Marin Cazacu însoţit de octetul Violoncellissimo, va oferi melomanilor din Bistriţa o spectaculoasă şi unică incursiune sonoră în lumea violoncelului!

Turneul național extraordinar „Clasic la puterea a treia” – realizat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu cu octetul Violoncellissimo –  își propune o incursiune sonoră unică în lumea violoncelului. Prin intermediul unui repertoriu divers și spectaculos, care porneşte de la clasic şi junge la contemporan.

Turneul va trece prin 6 orașe ale țării – Tulcea, Pitești, Alba Iulia, Arad, București și Bistrița. În prim plan se află violoncelistul și profesorul Marin Cazacu și discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo.

Este vorba despre un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

O poveste de familie – fericită şi mereu surprinzătoare

În 2019, turneul Clasic la puterea a treia înseamnă povestea unei familii profesionale. O familie compusă din muzicieni – elevii și studenții maestrului Cazacu. O familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele VIOLONCELLISSIMO și poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violonceliști.

În această formulă flexibilă și mereu surprinzătoare, familia “extinsă” Cazacu a cucerit scenele de la noi și din afară – cu recente apariții notabile la Paris, Luxemburg, Bruxelles, Beijing și Washington, dar și într-o apariție surprinzătoare în finala de la… Românii au talent.

Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo intenționează să transmită acea îmbinare între dragostea și căldura familială și dragostea pentru muzica clasică. Noi trăim muzica în atmosfera care există într-o familie fericită… Care dorește să împărtășească si altora dragostea pentru arta sunetelor, în general. Pentru că programul muzical ales include lucrări foarte diverse. Ne-am dorit să prezentăm acum cât mai multe dintre posibilitățile de expresie ale violoncelului. De aceea am inclus în program piese celebre de muzică clasică, dar și lucrări românești sau transcriptii din repertoriul de divertisment, jazz sau chiar rock„, explica Marin Cazacu, înainte de a începe acest turneu.

Violoncellissimo a străbătut deja țara la prpriu, de la Est la Vest și de la Sud la Nord. La Bistriţa muzicienii se vor afla pentru prima oară, tot aici urmând ca turneul naţional să se şi încheie.

În premieră, Violoncellissimo va aduce în fața publicului, alături de Marin Cazacu, pe unii dintre cei mai buni tineri violonceliști din România. Sunt artiști care au deja la activ numeroase prezențe naționale și internaționale de mare succes.

Este vorba despre Ella Bokor, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Radu Sinaci, Octavian Lup, Horațiu Ludușan, Adrian Precup și Marin Cazacu.

Evenimentul este oferit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud,, Centrul Judeţean pentru  Cultură Bistriţa-Năsăud,  în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistriţa.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.