21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

O familie fericită şi mereu surprinzătoare: Violoncellissimo. Din finala „Românii au talent”, la Bistriţa

Turneul național extraordinar „Clasic la puterea a treia” se încheie în acest an la Bistriţa! Vineri, 11 octombrie, de la ora 19, la Sinagogă, violoncelistul și profesorul Marin Cazacu însoţit de octetul Violoncellissimo, va oferi melomanilor din Bistriţa o spectaculoasă şi unică incursiune sonoră în lumea violoncelului!

Turneul național extraordinar „Clasic la puterea a treia” – realizat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu cu octetul Violoncellissimo –  își propune o incursiune sonoră unică în lumea violoncelului. Prin intermediul unui repertoriu divers și spectaculos, care porneşte de la clasic şi junge la contemporan.

Turneul va trece prin 6 orașe ale țării – Tulcea, Pitești, Alba Iulia, Arad, București și Bistrița. În prim plan se află violoncelistul și profesorul Marin Cazacu și discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo.

Este vorba despre un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

O poveste de familie – fericită şi mereu surprinzătoare

În 2019, turneul Clasic la puterea a treia înseamnă povestea unei familii profesionale. O familie compusă din muzicieni – elevii și studenții maestrului Cazacu. O familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele VIOLONCELLISSIMO și poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violonceliști.

În această formulă flexibilă și mereu surprinzătoare, familia “extinsă” Cazacu a cucerit scenele de la noi și din afară – cu recente apariții notabile la Paris, Luxemburg, Bruxelles, Beijing și Washington, dar și într-o apariție surprinzătoare în finala de la… Românii au talent.

Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo intenționează să transmită acea îmbinare între dragostea și căldura familială și dragostea pentru muzica clasică. Noi trăim muzica în atmosfera care există într-o familie fericită… Care dorește să împărtășească si altora dragostea pentru arta sunetelor, în general. Pentru că programul muzical ales include lucrări foarte diverse. Ne-am dorit să prezentăm acum cât mai multe dintre posibilitățile de expresie ale violoncelului. De aceea am inclus în program piese celebre de muzică clasică, dar și lucrări românești sau transcriptii din repertoriul de divertisment, jazz sau chiar rock„, explica Marin Cazacu, înainte de a începe acest turneu.

Violoncellissimo a străbătut deja țara la prpriu, de la Est la Vest și de la Sud la Nord. La Bistriţa muzicienii se vor afla pentru prima oară, tot aici urmând ca turneul naţional să se şi încheie.

În premieră, Violoncellissimo va aduce în fața publicului, alături de Marin Cazacu, pe unii dintre cei mai buni tineri violonceliști din România. Sunt artiști care au deja la activ numeroase prezențe naționale și internaționale de mare succes.

Este vorba despre Ella Bokor, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Radu Sinaci, Octavian Lup, Horațiu Ludușan, Adrian Precup și Marin Cazacu.

Evenimentul este oferit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud,, Centrul Judeţean pentru  Cultură Bistriţa-Năsăud,  în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistriţa.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...