18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

O firmă clujeană a cumpărat bijuteria ce a adăpostit biblioteca și-a lăsat-o de izbeliște. SRL-ul a fost amendat cu 1350 de lei

O firmă din Cluj-Napoca a cumpărat acum ceva ani clădirea care a adăpostit Biblioteca Județeană. În tot acest timp nu pare să fi mișcat vreun deget pentru a repara clădirea, care este într-o stare tot mai proastă cu fiecare an. Poliția Locală a amendat SRL-ul cu 1.350 de lei pentru neregulile constatate. Ce au găsit polițiștii locali acolo:

Clădirea care a adăpostit Biblioteca Județeană a fost cumpărată acum ceva ani de Actor Assets SRL, o societate comercială din Cluj-Napoca. Deși firma figurează cu un punct de lucru tocmai în clădirea respectivă, nu a ridicat niciun deget pentru a o repara.

Sesizată, Poliția Locală a mers în control, iar ce a găsit la fața locului este dezamăgitor.

„S-a întreprins o verificare în teren, ocazie cu care polițiștii locali au efectuat fotografii și au întocmit actele specifice premergătoare: raport și actde control cu cele constatate:

-terenul pe care este edificată clădirea are o împrejmuire, dar lipsesc poarta de acces. De asemenea, nu este efectuată toaletarea arborilor și nici salubrizarea terenului;

-ușa de acces în imobil era deschisă

-la parter, a fost înlăturată umplutura, zidăria de cărămidă, dintre grinzile metalice ale tavanului, între parter și etajul I

-Pe casa scării, la nivelul cotei pardoselii este demolată o porțiune din zidărie și există montați popi metalici pentru a susține grinzile tavanului:

-la etajul I, pe anumite axe ale clădirii, sunt demolați pereții interiori și nestructurali

-sunt montați popi metalici pe schela metalică, pentru susținerea grinzilor planșeului etajului II

-tâmplăria interioară este deteriorată

-atât la parter, cât și la etaj există moloz cărămidă și mortar

-la etajul II, pe un colț al unei încăperi este desprinsă tencuiala;

-fațada exterioară necesită reparații ale tencuielii pe anumite suprafețe”, se arată într-o adresa prezentată și Consiliului Local.

Proprietarul clădirii a încasat de la Poliția Locală două amenzi, una de 310 lei pentru neluarea măsurilor de salubrizare și alta de 1.000 de lei pentru neîntreținerea fațadei clădirii.

Poliția Locală a sesizat și Direcția Județeană pentru Cultură, dar și Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Județean în Construcții, pentru a verifica situația pe competența lor.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Pacat, este intr-adevar una dintre bijuteriile arhitectonice ale Bistritei.
  Ca ea, mai sunt si altele:
  -Casa de Cultura a Sindicatelor de pe Odobescu
  -Fostul cinematograf 23 August de pe Bulevard
  -Complexul spitalicesc de pe Idependentei
  Nu cred ca nu exista parghii legale pentru a fi salvate, altfel in cativa ani acest lucru va fi imposibil. Eu nu vad decat dezinteres, comoditate si chiar incompetenta din partea administratiei locale.
  Inca odata, pacat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: