0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

O firmă clujeană a cumpărat bijuteria ce a adăpostit biblioteca și-a lăsat-o de izbeliște. SRL-ul a fost amendat cu 1350 de lei

O firmă din Cluj-Napoca a cumpărat acum ceva ani clădirea care a adăpostit Biblioteca Județeană. În tot acest timp nu pare să fi mișcat vreun deget pentru a repara clădirea, care este într-o stare tot mai proastă cu fiecare an. Poliția Locală a amendat SRL-ul cu 1.350 de lei pentru neregulile constatate. Ce au găsit polițiștii locali acolo:

Clădirea care a adăpostit Biblioteca Județeană a fost cumpărată acum ceva ani de Actor Assets SRL, o societate comercială din Cluj-Napoca. Deși firma figurează cu un punct de lucru tocmai în clădirea respectivă, nu a ridicat niciun deget pentru a o repara.

Sesizată, Poliția Locală a mers în control, iar ce a găsit la fața locului este dezamăgitor.

„S-a întreprins o verificare în teren, ocazie cu care polițiștii locali au efectuat fotografii și au întocmit actele specifice premergătoare: raport și actde control cu cele constatate:

-terenul pe care este edificată clădirea are o împrejmuire, dar lipsesc poarta de acces. De asemenea, nu este efectuată toaletarea arborilor și nici salubrizarea terenului;

-ușa de acces în imobil era deschisă

-la parter, a fost înlăturată umplutura, zidăria de cărămidă, dintre grinzile metalice ale tavanului, între parter și etajul I

-Pe casa scării, la nivelul cotei pardoselii este demolată o porțiune din zidărie și există montați popi metalici pentru a susține grinzile tavanului:

-la etajul I, pe anumite axe ale clădirii, sunt demolați pereții interiori și nestructurali

-sunt montați popi metalici pe schela metalică, pentru susținerea grinzilor planșeului etajului II

-tâmplăria interioară este deteriorată

-atât la parter, cât și la etaj există moloz cărămidă și mortar

-la etajul II, pe un colț al unei încăperi este desprinsă tencuiala;

-fațada exterioară necesită reparații ale tencuielii pe anumite suprafețe”, se arată într-o adresa prezentată și Consiliului Local.

Proprietarul clădirii a încasat de la Poliția Locală două amenzi, una de 310 lei pentru neluarea măsurilor de salubrizare și alta de 1.000 de lei pentru neîntreținerea fațadei clădirii.

Poliția Locală a sesizat și Direcția Județeană pentru Cultură, dar și Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Județean în Construcții, pentru a verifica situația pe competența lor.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Pacat, este intr-adevar una dintre bijuteriile arhitectonice ale Bistritei.
  Ca ea, mai sunt si altele:
  -Casa de Cultura a Sindicatelor de pe Odobescu
  -Fostul cinematograf 23 August de pe Bulevard
  -Complexul spitalicesc de pe Idependentei
  Nu cred ca nu exista parghii legale pentru a fi salvate, altfel in cativa ani acest lucru va fi imposibil. Eu nu vad decat dezinteres, comoditate si chiar incompetenta din partea administratiei locale.
  Inca odata, pacat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...