14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

O primărie din județ și-a cumpărat buldoexcavator…pe bani europeni

Comisarul european Corina Crețu a explicat, într-o vizită la Bistrița, că fondurile europene pot fi accesate pentru tot felul de proiecte. Doar să îndrăznească să ceară. O primărie din județ a testat și a văzut că se poate. Și-a cumpărat, pe fonduri europene nerambursabile, un buldoexcavator.

Corina Crețu, comisar european, explica într-o vizită la Bistrița, cum stau lucrurile cu fondurile europene. Că acestea pot fi accesate pentru tot felul de proiecte, de comune mici sau orașe mari. Că „piedicile” birocratice sunt doar o invenție românească și că primarii ar trebui să îndrăzneaască să ceară bani.

Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:

VIDEO – Corina Crețu: Fondurile europene sunt ȘI pentru comunele mici! „Limitările” sunt invenții românești!

Un primar a „testat” acest lucru și a văzut că se poate. A cerut fonduri europene pentru… un buldoexcavator. Și a primit!

„Am început perfect săptămâna aici la Primăria Sîngeorz Băi, unde astăzi ne-a venit mult așteptatul BuldoExcavator. Utilajul în valoare de 100.000 de euro – fonduri europene nerambursabile, ne va fi de real folos pentru toate lucrările pe care le vom efectua în viitorii ani. Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere că începând cu acest an, vor începe să se vadă rezultatele muncii noastre. Proiectele sunt singura noastră șansă pentru dezvoltarea comunității noastre! Împreună Facem Lucruri Minunate!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Traian Ogâgău.

Investiția a fost și apreciată și criticată. Unii au considerat că valoarea mașinăriei e mult prea mare, alții au fost de părere că banii ar fi trebuit investiți mai întâi în alte proiecte.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?