14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

O provocare pentru toți liceenii din Bistrița!

Liceenii din Bistrița pasionați de istorie au parte de o inedită provocare și au la dispoziție încă 10 zile pentru a se înscrie la un concurs incitant intitulat „Spune povestea locului tău” care presupune prezentarea unui eveniment istoric local sau a unei personalități istorice din Bistrița.

Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, împreună cu Asociația Studențească PhiloHistoRiSs, organizează pentru al patrulea an consecutiv concursul de istorie locală pentru liceeni „Spune Povestea Locului Tău”. Concursul va avea două probe: prima constă în redactarea unei lucrări cu caracter științific pe o temă de istorie locală (la alegerea participanților – un eveniment, o personalitate), iar cea de-a doua presupune susținerea orală a lucrărilor selectate, la Facultatea de Istorie și Filosofie din Cluj-Napoca, în perioada 11-12 mai, urmând ca materialele cele mai bune să fie premiate.

La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII, în echipaje formate din două persoane și care studiază la licee din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mureș, Sălaj, Hunedoara, Satu Mare, Maramureș, Harghita, Sibiu, Brașov și Covasna.

Liceenii din Bistrița pasionați de istorie care se încumetă să participe trebuie să se înscrie în competiție până în 20 aprilie 2018.

Concursul de istorie locală pentru liceeni „Spune Povestea Locului Tău” reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Asociației PhiloHistoRiSs. Scopul evenimentului este acela de a promova studiul istoriei locale în rândul elevilor de liceu din județele mai sus menționate.

Asociația Studențească PhiloHistoRiSs s-a înființat în septembrie 2014, iar scopul ei constă în dezvoltărea personală și profesională a studenților Facultății de Istorie și Filosofie și a relațiilor dintre aceștia, prin intermediul unor activităţi în domeniile: istorie, filosofie, studii culturale, ştiinţe ale comunicării, relaţii internaţionale şi studii europene, ştiinţe politice. De asemenea, asociaţia urmăreşte îmbunătăţirea şi promovarea imaginii Facultăţii.

Pentru mai multe informații, dar și pentru consultarea regulamentului concursului „Spune Povestea Locului Tău”, accesați adresa https://asphilohistoriss.wordpress.com/.

 

Foto @ Pedagoteca

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!