13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

O provocare pentru toți liceenii din Bistrița!

Liceenii din Bistrița pasionați de istorie au parte de o inedită provocare și au la dispoziție încă 10 zile pentru a se înscrie la un concurs incitant intitulat „Spune povestea locului tău” care presupune prezentarea unui eveniment istoric local sau a unei personalități istorice din Bistrița.

Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, împreună cu Asociația Studențească PhiloHistoRiSs, organizează pentru al patrulea an consecutiv concursul de istorie locală pentru liceeni „Spune Povestea Locului Tău”. Concursul va avea două probe: prima constă în redactarea unei lucrări cu caracter științific pe o temă de istorie locală (la alegerea participanților – un eveniment, o personalitate), iar cea de-a doua presupune susținerea orală a lucrărilor selectate, la Facultatea de Istorie și Filosofie din Cluj-Napoca, în perioada 11-12 mai, urmând ca materialele cele mai bune să fie premiate.

La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII, în echipaje formate din două persoane și care studiază la licee din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mureș, Sălaj, Hunedoara, Satu Mare, Maramureș, Harghita, Sibiu, Brașov și Covasna.

Liceenii din Bistrița pasionați de istorie care se încumetă să participe trebuie să se înscrie în competiție până în 20 aprilie 2018.

Concursul de istorie locală pentru liceeni „Spune Povestea Locului Tău” reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Asociației PhiloHistoRiSs. Scopul evenimentului este acela de a promova studiul istoriei locale în rândul elevilor de liceu din județele mai sus menționate.

Asociația Studențească PhiloHistoRiSs s-a înființat în septembrie 2014, iar scopul ei constă în dezvoltărea personală și profesională a studenților Facultății de Istorie și Filosofie și a relațiilor dintre aceștia, prin intermediul unor activităţi în domeniile: istorie, filosofie, studii culturale, ştiinţe ale comunicării, relaţii internaţionale şi studii europene, ştiinţe politice. De asemenea, asociaţia urmăreşte îmbunătăţirea şi promovarea imaginii Facultăţii.

Pentru mai multe informații, dar și pentru consultarea regulamentului concursului „Spune Povestea Locului Tău”, accesați adresa https://asphilohistoriss.wordpress.com/.

 

Foto @ Pedagoteca

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: