21.9 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

OAMENI din Bistriţa-Năsăud: Ilinca Sava, singura elevă din judeţ care şi-a luat BAC-ul cu 10, despre secretul unui asemenea succes

Eroina incontestabilă a zilei de azi:  Ilinca Sava, absolventa de la Ştiinţele Naturii care a învăţat la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”. Ea a reuşit să ia 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului de Bacalaureat – la română, matematică şi anatomie. Care este secretul unei asemenea reuşite:

Ilinca Sava, abolventa CNAM care a obţinut singura medie de 10 la Bacalaureat, înainte de contestaţii, a acceptat să povestească pentru Bistriţeanul.ro despre examenul naţional pe care l-a absolvit cu brio.

Probele de la examenul de BAC au avut un grad de dificultate mediu pentru mine personal. Dar au necesitat seriozitate şi constanță în pregătire”, a admis Ilinca Sava.

Tânăra absolventă a recunoscut că proba la limba română i-a dat cele mai mari bătăi de cap şi emoţii: „Şi asta pentru că nota depinde de interpretarea celor care o corectează. Mi se pare destul de greu să-i convingi că meriți o notă mare…”.

Ilinca Sava nu a fost o elevă de 10 pe linie. A absolvit liceul cu media 9,58 şi admite că nu s-a aşteptat la un asemenea rezultat la Bacalaureat:  „Nu. Pot să recunosc că m-am aşteptat să iau note mari, ţinând cont de felul în care m-am descurcat la probe. Dar nu credeam că voi obţine chiar 10 pe linie…„, ne-a mărturisit Ilinca Sava.

Care să fie secretul unei asemenea reuşite…?

Secretul este să înveţi constant, nu să laşi totul pe ultima sută de metri. Şi să ai un program bine organizat. Am luat şi meditaţii, în clasa a XII-a şi m-au ajutat foarte mult deoarece am reuşit să acopăr astfel lipsurile din pregătire… Nu a fost vorba despre meditaţii la Cluj, ci cu profesori din Bistriţa…”, a mai precizat Ilinca Sava.

Acum, că anii de liceu s-au terminat, Ilinca Sava este pregătită să înceapă un capitol nou în viaţa ei: visează să fie studentă la Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor, la Informatică – Economică: „Mi se pare o opţiune de viitor şi sunt interesată în special de informatică…”, a explicat Ilinca.

Foto @ Facebook Ilinca Sava 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...