8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Oana Șomfelean, singurul profesor de 10 din județ! Un tânăr logoped, la început de drum, a obținut nota maximă la definitivat

Are doar 26 de ani și este un tânăr logoped, la început de drum. Cu toate acestea, Oana Șomfelean este singurul cadru didactic din județ care a obținut nota maximă la examenul de definitivat din acest an.

Anul acesta, la examenul de definitivat, Bistrița-Năsăud se poate lăuda cu o rată de promovabilitate de 80%. Cu alte cuvinte, 80% dintre profesorii care au susținut acest examen au luat note mai mari sau egale cu 8. Se înregistrează o creștere cu peste 5 procente comparativ cu anul trecut. Suntem și peste procentul înregistrat la nivel național, cu 7%.

Un singur cadru didactic a reușit să obțină nota maximă. Este vorba despre  Oana Șomfelean, care a dat examen la psihopedagogie specială. Este un tânăr logoped, la început de drum.

Oana Șomfelean este din Matei și a terminat Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, în 2017. În 2019 continua cu un masterat în Terapia limbajului și audiologie educațională. Chiar din timpul masteratului a  început să lucreze în domeniu, la Liceul Teoretic ELF din Cluj-Napoca. Momentan, aceasta este profesor logoped la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

„Din vara anului 2020 m-am mutat înapoi la Bistrița, acasă, unde am încercat să caut noi oportunități. Mi-a fost tare dificil să construiesc ceva, așa că am hotărât să încerc să văd cum este în învățământul de stat. Am dat titularizarea, unde am luat 9,80, dar din păcate nu am putut obține un post pe perioada nedeterminată. Totuși spre norocul meu am intrat în familia CJRAE (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională) unde am întâlnit o mulțime de oameni frumoși și am hotărât să mai fac vara aceasta un pas în cariera profesonală și să susțin și examenul de definitivat”, povestește Oana Șomfelean, pentru Bistrițeanul.ro

A surprins-o nota maximă obținută

Tânărul logoped nu se aștepta să ia notă maximă la examenul de definitivat, mai ales că a avut puțin timp la dispoziție pentru a se pregăti.

„Spre surprinderea mea am luat o nota maximă, deși aveam emoții și am avut relativ puțin timp de învățat. Consider faptul că bazele teoretice și probabil și firea mea curioasa și mereu „pusă „pe a descoperii noi lucruri, informații și abordări din domeniul acesta m-au ajutat. Mă simt mândră și norocoasă de reușită mea. Și mai mult decât atât fericită că am primit atâtea mesaje frumoase din partea oamenilor care au crezut în mine. E ca o răsplată a muncii din ultima perioadă”, mai spune tânărul logoped.

Oana susține cu tărie că își iubește meseria și ar vrea ca în viitor să își deschidă un mic cabinet de logopedie, unde să-i poată ajuta pe copilașii cu probleme în această sferă.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...