14.1 C
Bistrița
joi, octombrie 21, 2021

Om de afaceri din Bistrița, acuzat de DNA că a dat o mită de un milion de euro fostului director de la Apele Române

Un om de afaceri din Bistrița este acuzat de DNA că a dat o mită de un milion de euro fostului director de la Apele Române, Sandu Victor, pentru alocarea de fonduri pentru lucrări în județul Bihor, lucrări care nu au fost executate.

Procurorii DNA l-au reținut zilele trecute pe Sandu Victor, fostul director al Apelor Române, pentru luare de mită. Acesta este cercetat în prezent sub control judiciar.

Potrivit procurorilor DNA, fostul director al Apelor Române ar fi luat o mită de un milion de euro, de la un om de afaceri. Acesta ar fi încasat diverse sume de bani încă din 2017, procurorii avându-l în vizor de ani buni.

Mita a fost dată de omul de afaceri pentru alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri sau înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor. Problema este că aceste lucrări nu ar fi fost niciodată efectuate.

„În calitate de director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională „Apele Române”. Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor. Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate”, spun procurorii DNA.

Cine este omul de afaceri care a dat mita de un milion de euro?

Potrivit ebihoreanul.ro, este vorba despre Sorin Ciufudean și firma de construcții Industrial Construct Ardeal SRL, cu sediul în Bistrița-Năsăud. Omul de afaceri este asociat cu Valeria Bondrea.

Jurnaliștii de la eBihoreanul spun că Industrial Construct Ardeal SRL nu a avut contracte directe cu ABA Crișuri, ci a subcontractat lucrări în Bihor, chiar și la a treia mână, de la firmele angajate de titularii contractelor de execuție.

Sorin Ciufudean este cercetat și el sub control judiciar.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: