14.1 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

OPINII: România Mare cuprinsă într-o coroană mică!

Ziua Națională, ca o sărbatoare sătească. S-a întâmplat la Bistrița, acolo unde s-au născut versurile imnului național. Însă memoria celor care s-au jertfit pentru România Mare a fost omagiată într-o coroană modestă!

Consiliul Județean, Primăria Municipiului Bistrița și Garnizoana Bistrița au pus mână de la mână pentru a putea comanda o coroană de aproximativ 200 lei! 66,6 lei pe cap de instituție publică!

Plătiți regește din banii cetățenilor, șefii instituțiilor enumerate mai sus au luat decizia de a se alinia la o recesiune ipocrită.

Declarativ, toți și-au adus aminte de jertfele strămoșilor care au condus la realizarea Marii Uniri. În realitate, n-ar da un ban din propriul buzunar pe istoria neamului.

O coroană modestă, din garoafe roșii, reprezintă patul pe care se odihnesc sufletele eroilor?
Suntem la Bistrița, la statuia lui Andrei Mureșanu, dar imaginea seamănă a sărăcie, a oraș sfărâmat de zgârcenie, a Dresdei după bombardamentul aliaților.

Nu poți spune „Să vă fie rușine!”. Nu ai cum și cui. Nu merită menționați actualii șefi, conducători.

Bistrițenii obișnuiți și-au făcut fotografii lângă sărăcia momentului. În privirea lor s-a citit deziluzia și un „Iertați-ne, dragi eroi!”. Atât s-a putut. Cu ăștia.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Așa și? Modestia nu e bună, am înțeles. Câți cetățeni au mers să depună flori pentru eroii de care n-au habar pentru ce, când și cum? Dar stai, am uitat că la noi orice sărbătoare sau zi istorică trebuie sărbătorită cu mici, bere, fasole, artificii, chermeze și coroane din crini și orhidee. Penibili

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: