15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

OPINII: România Mare cuprinsă într-o coroană mică!

Ziua Națională, ca o sărbatoare sătească. S-a întâmplat la Bistrița, acolo unde s-au născut versurile imnului național. Însă memoria celor care s-au jertfit pentru România Mare a fost omagiată într-o coroană modestă!

Consiliul Județean, Primăria Municipiului Bistrița și Garnizoana Bistrița au pus mână de la mână pentru a putea comanda o coroană de aproximativ 200 lei! 66,6 lei pe cap de instituție publică!

Plătiți regește din banii cetățenilor, șefii instituțiilor enumerate mai sus au luat decizia de a se alinia la o recesiune ipocrită.

Declarativ, toți și-au adus aminte de jertfele strămoșilor care au condus la realizarea Marii Uniri. În realitate, n-ar da un ban din propriul buzunar pe istoria neamului.

O coroană modestă, din garoafe roșii, reprezintă patul pe care se odihnesc sufletele eroilor?
Suntem la Bistrița, la statuia lui Andrei Mureșanu, dar imaginea seamănă a sărăcie, a oraș sfărâmat de zgârcenie, a Dresdei după bombardamentul aliaților.

Nu poți spune „Să vă fie rușine!”. Nu ai cum și cui. Nu merită menționați actualii șefi, conducători.

Bistrițenii obișnuiți și-au făcut fotografii lângă sărăcia momentului. În privirea lor s-a citit deziluzia și un „Iertați-ne, dragi eroi!”. Atât s-a putut. Cu ăștia.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Așa și? Modestia nu e bună, am înțeles. Câți cetățeni au mers să depună flori pentru eroii de care n-au habar pentru ce, când și cum? Dar stai, am uitat că la noi orice sărbătoare sau zi istorică trebuie sărbătorită cu mici, bere, fasole, artificii, chermeze și coroane din crini și orhidee. Penibili

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...