15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Ozana Barabancea joacă mâine la Bistrița, alături de Magda Catone, la Dacia într-o comedie de zile mari

Ozana Barabancea, solist liric, actriță și interpretă de jazz, vine mâine la Bistrița, la Centrul Județean pentru Cultură, într-o comedie de zile mari. Va juca alături de Magda Catone, în spectacolul „Ia-le banii”.

Bistrițenii sunt invitați mâine, 28 martie 2023, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Dacia. Aici au parte de o comedie de zile mari – adaptare după o celebră comedie bulevardieră franțuzească, în care Luis de Funes a strălucit vreme de 40 de ani.

Sunt pentru prima oară la Bistrița. Încă nu am apucat să vizitez nimic. Sunt implicată într-un proiect teatral, practic. Am un rol mic într-o comedie mare. Sunt onorată că joc alături de Magda Catone și Silviu Biriș, colegii mei de suflet.

Cândva, Magda Catone mi-a schimbat viața. Datorită ei, am reușit să particip la un proiect măreț acum 20 de ani, la Teatrul Național. Am fost profesoara de canto a actorilor. Era vorba de vestitul musichall Chicago. Apoi am jucat acolo și un rol principal, Mama Morton. De atunci îi port o adâncă prețuire, pentru că Magda Catone este un mare om de scenă și un suflet generos”, a povestit Ozana Barabancea pentru Bistrițeanul.ro.

În afară de Maga Catone și Silviu Biriș, îi veți revedea mâine și pe Ana Odagiu, Sergiu Costache, Pavel Bârsan, Natalia Dragomir și Rădița Roșu.

Spectacolul se află într-un turneu prin țară, fiind foarte bine primit și la Târgu Mureș, unde s-a jucat la Palatul Culturii. De la Bistrița, spectacolul va ajunge și la Cluj.

Este un text savuros, adaptat realității din România. Este o adevărată terapie prin râs.

Cred că opera m-a ajutat foarte mult să fiu și actriță. Pentru că opera implică și actorie, pe lângă interpretare vocală. Cred că am un bagaj destul de bogat, am și experiență. Iar dacă nu ai și bucuria de a interpreta, degeaba ai talent”, a povestit Ozana Darabancea pentru Bistrițeanul.ro.

Artista are și o orchestră care se numește Lumini sonore pe care o dirijează. A finalizat două master-uri în Dirijat – și coral, dar și orchestral.

Ozana Darabancea își dorește să vină la Bistrița cu un spectacol special, „Mama, eterna iubire”.

Vreau să colaborez cu filarmonicile, dacă o să le placă proiectul meu. Este un proiect de muzică originală, pe care o cinstim pe mama, în toate întrupările ei: mama România, mama noastră biologică sau chiar Maica Domnului… Am colaborat și cu Corul de copii al Patriarhiei. Pentru că românii, dar mai ales tinerii, trebuie să-și amintească de rădăcinile lor…”, a mai spus Ozana Darabancea.

Cred că publicul este avid de spectacole. Evadezi două trei ore din viața ta cotidiană și uiți deproblemele pe care le ai acasă sau la serviciu. Te detașezi, dar te și încarci cu energie. Când ai parte de un spectacol bun, poți spune că se oprește timpul în loc…

Am emoții înainte de fiecare spectacol. Dar am și încredere în acest proiect pe care îl derulăm de patru ani de zile… Am încredere în colegii mei, în regizorul Răzvan Oprea. Sunt convinsă că publicul va fi fascinat și încântat. Va fi un prilej de bucurie și pentru noi, actorii, și pentru cei din public.

Le mulțumim și celor de la Panoramic Colibița pentru că ne-au găzduit, și ne-au răsfățat, oferindu-ne o cazare impecabilă. Îmi doream de foarte mult timp să ajung la Bistrița și la Panoramic Colibița. Îmi doresc să vin să și dirijez aici la Bistrița…!”, a mai mărturisit Ozana Barabancea.

Piesa „Ia-le banii” este o comedie cu nenumărate răsturnări de situație, pentru toata familia, unde actorii fac un adevărat recital fiecare în parte.

Povestea este simplă: Un industriaș bogat are o fată de măritat, pe care ar vrea să o mărite cât mai bine.

Afacerile merg perfect, viata pare sa fie perfecta… Până într-o bună dimineață, când domnul Burtoșanu, primește o vizita neașteptată. Un angajat vine să ceară ceva… Și de aici dezastrul sau marea șansă… Din acel moment toată viața pare să fugă de sub picioarele lui de industriaș avar și arogant. Iar răsturnările de situație se țin lanț, stârnind hohote de râs…

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...