21.9 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Începe studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a Bistriței

Centura ocolitoare a Bistriței va fi parte integrată din drumul de mare viteză care leagă Baia Mare de Poarta Transilvaniei, iar președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că se începe elaborarea studiului de fezabilitate.

Tronsonul de drum de mare viteză care va lega Bistrița de Dej și Dej de Baia Mare va deservi în calitate de centură ocolitoare pentru municipiu. Centura este prinsă pe contractul celui de-al doilea segment de drum, adică Bistrița-Dej. Autoritățile județene spun că centura va fi finalizată mai repede pentru decongestionarea traficului din oraș.

Licitația pentru acest proiect a fost câștigată de Asocierea QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE SI CONSULTANTA – METROUL SA – CAPITAL VISION. Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 1 este de 12.746.666,57 lei fără TVA, iar valoarea contractului de servicii pentru Lotul 2 este de 8.376.369,89 lei fără TVA.

Acestea sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional de Transport. Durata ficărui contract este de 18 luni, iar studiul de fezabilitate durează 14 luni de la data de începere.

„𝗦-𝗮 𝗱𝗮𝘁 𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗽𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗲𝗹𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗳𝗲𝘇𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗼𝗰𝗼𝗹𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗕𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝘁̦𝗮, parte din “Drumul de mare viteză • Baia Mare- Bistrița, Lot 1 Baia Mare-Dej”, respectiv “Drumul de mare viteză Baia Mare-Bistrița, Lot 2 Dej- Bistrița”.

În urma întâlnirii în sistem video-conferința cu reprezentanții CNAIR și Asocierea SC QUADRANTE VIAPONTE PROIEVTARE ȘI CONSULTANTA SRL- SC METROUL SA-CAPITAL VISION SRL i-am asigurat de tot sprijinul autorităților județene și locale implicate, astfel încât Centura Ocolitoare a Municipiului Bistrița, să fie finalizată într-un timp cât mai scurt.

Așadar, începutul săptămânii vine cu vești foarte bune, pentru realizarea celui mai important proiect în infrastructura rutieră din Municipiul Bistrița, menit să decongestioneze traficul infernal, prin 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗼𝗰𝗼𝗹𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗠𝘂𝗻. 𝗕𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝘁̦𝗮”, a scris pe pagina de Facebook, Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Îl țineți voi cumva la secret traseul? Lui Turc nu îl spuneți? Sau el nici nu știe de noua variantă ocolitoare??!! Că altfel nu îmi explic cum de nu face absolut nimic pentru ridicarea interdicțiilor de construire de pe terenurile intravilane situate pe vechiul traseu al centurii!!

  2. Chiar credeți toate prostiile pe care le rostogolesc politicienii în spațiul public?.Din 4in4ani vor ieși la rampă cu promisiuni și studii de fezabilitate. Apropo de autostrada nordului nimic?.Cum?,in 2024 înainte de alegeri?Aha,am înțeles 🤣🤣🤣

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...