17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19, tratați acasă

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în care este prevăzut faptul că românii infectați cu COVID-19 și vor fi asimptomatici sau au puține simptome, vor putea fi tratați la domiciliu, prin telemedicină.

Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați acasă, prin telemedicină, potrivit unei Ordonanțe de Urgență care a fost adoptată joi de Guvern.

Ordonanța prevede că pacienții vor fi tratați la domiciliu prin telefon, iar aceștia trebuie să țină legătura cu medicul de familie care le va prescrie tratamentul, le va spune dacă este sau nu nevoie să-l ia și, foarte important, va trebui să-i monitorizeze, pentru că medicul de familie va decide dacă este sau nu nevoie de internare în caz că starea pacientului se înrăutățește.

Totodată, Nelu Tătaru, ministrul Sanătății a declarat că DSP și Poliția ar putea să-i verifice la domiciliu pe cei care sunt tratați acasă, pentru că vor autoritățile să știe dacă sunt sau nu respectate condițiile de izolare.

În textul aceleiași ordonanțe de urgență se specifică și faptul că părinții pot cere zile libere de la serviciu ca să stea cu copiii care învață online. Despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

Părinții vor putea sta acasă cu copiii cu 75% din salariu

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!