6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Parcare cu plată pe terenul Bisericii Romano-Catolice de pe Șincai: 100 de locuri, barieră și tichete

Primarul Bistriței a anunțat că a găsit o soluție pentru înlocuirea parcărilor care se pierd de pe Gheorghe Șincai. „Vom realiza o parcare pe terenul Bisericii Romano-Catolice. Va fi cu barieră și tichete, cu o taxă, dar nu ca la Cluj!”, a explicat Ioan Turc.

Odată cu finalizarea lucrărilor la Linia Verde pe strada Gheorghe Șincai, circulația se va desfășura pe trei benzi. Astfel, dispar locurile de parcare.

VIDEO – Turc: Pe Șincai, dublu sens pentru autobuze. Mașinile mici, doar sensul de mers spre Poșta Veche

Pentru a compensa locurile de parcare pierdute se va face un parteneriat.

Lucrăm la un parteneriat publico-privat. Vom realiza o parcare generoasă, pe terenul Bisericii Romano – Catolice de pe Gheorghe Șincai. Lucrăm la calea de acces. Intrarea se va face de pe strada Lupeni. Va exista o barieră și se vor emite tichete. Va fi un tarif, dar nu ca la Cluj, de 10 lei pe oră. Ci un tarif ca la Bistrița. De asemenea, parcarea va fi dotată cu cu un sistem de gestiune electronic, ce va afișa numărul de parcări rămase libere. Același sistem dorim să-l implementăm și la parcarea deja existentă pe strada Lupeni”, a declarat primarul Ioan Turc în cadrul unei conferințe de presă.

Parcarea va fi făcută „la sol”, parteneriatul cu Biserica Romano-Catolică fiind făcut pe 10 ani de zile.

Ei pun la dispoziție terenul, noi venim cu investiția și gestionarea, iar beneficiul se împarte în mod egal. Deci cele 86 de locuri de parcare care se pierd de pe Șincai vor fi compensate cu cele aproximativ 100 de locuri de parcare ce vor fi realizate pe acest teren. Lucrările la această parcare vor începe în ianuarie sau februarie, în funcție de cum ne permite vremea. Avem avizul Episcopiei Romano – Catolice de la Alba Iulia și îi mulțumesc preotului paroh Gered Peter pentru receptivitate”, a subliniat Ioan Turc.

Primarul Bistriței a explicat că parcările subterane sunt extrem de costisitoare. Mai mult, municipalitatea caută soluții pentru realizarea de cât mai multe locuri de parcare, în cât mai multe zone.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...