34.9 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

Parcul Perilor Seculari, căutat, dar mai puțin respectat: 25 de saci de gunoaie au strâns voluntarii într-o singură zi

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Bistrița este Parcul Perilor Seculari, îngrijit și amenajat de Clubul Lions Bistrița. Acesta este căutat, dar, se pare, mai puțin respectat. Weekendul acesta, voluntarii, alături de elevii de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” au adunat nu mai puțin de 25 de saci de gunoaie.

25 de saci de gunoaie gunoaie au adunat voluntarii de la Clubul Lions Bistrița din Parcul Perilor Seculari weekendul ce tocmai a trecut. Au fost ajutați de peste 20 de elevi ai Colegiului Național „Liviu Rebreanu”.

Ecologizarea face parte dintr-o acțiune mai amplă, care vizează Via Transilvanica, cel mai lung traseu de drumeții din țară. Și cum Via Transilvanica trece și prin Parcul Perilor Seculari, voluntarii Lions s-au concentrat pe această zonă, pe care o îngrijesc și o amenajează deja de câțiva ani.

„Am ales Parcul Perilor Seculari – Lions – tranzitat de cel mai lung traseu turistic al țării – și astfel el și împrejurimile sale s-au transformat în urma acestei acțiuni. Câteva perechi de mâini harnice au reușit să adune peste 25 de saci de deșeuri care nu aveau ce căuta în natură. Și pentru că s-a muncit într-un mod exemplar reușindu-se igienizarea acestei frumoase zone, tinerii au fost invitați ulterior la o plimbare printre pomii seculari care își fac simțită puternic prezența cu ale lor povești frumoase. Tinerii au vizitat mai apoi și Căsuța lui Mihai unde colegul nostru le-a prezentat biblioteca realizată de membrii Clubului Lions Bistrița, uscătorul de fructe și hotelul de insecte realizate în scop didactic, dar le-a și explicat în câteva cuvinte despre importanța activităților desfășurate pentru protejarea acestei zone”, informează Clubul Lions Bistrița.

Elevii au confecționat și câteva căsuțe pentru păsări care urmează să fie montate pe pomii din parc.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: