7.3 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Patru percheziții domiciliare și 10 persoane audiate în dosarul Scandalului cu Asigurările! Vinovatul, în fața instanței:

Polițiștii au comunicat că în cazul scandalului iscat în jurul asigurărilor auto s-au efectuat patru percheziții domiciliare. Zece persoane au fost duse la audieri, iar vinovatul, reținut. Azi, bărbatul va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Un bistrițean care și-a pus pe picioare o afacere cu asigurări auto a văzut că iese în pierdere. Clienții îi erau furați de cineva care i-a spart datele de logare în baza de date.

A cerut ajutorul poliției, care au descoperit că infractorul e, culmea, exact cel ce-i vânduse baza de date pe 30.000 de euro.

SCANDAL în Asigurări: Reținut de DIICOT după ce a furat și accesat ilegal baza de clienți pe care o vânduse pe bani grei

DIICOT a trimis un comunicat oficial prin care informează că în cadrul acestui dosar s-au efectuat patru percheziții domiciliare.

”La data de 17.08.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județului Bistrița-Năsăud, în urma cărora au fost ridicate ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, 2 unități centrale, 4 laptopuri, 3 telefoane mobile, 9 cartele SIM, 3 routere wireless, precum și sume de bani (15.500 de lei și 3.100 de euro).” transmite DIICOT.

Conform IPJ BN, ”10 persoane au fost conduse la audieri, iar față de bărbatul de 51 de ani, din  Șintereag, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore”.

CE au aflat oamenii legii

Inculpatul a indus în eroare o societate comercială din domeniul asigurărilor, precum și pe administratorul acesteia, un bărbat de 30 de ani, din Bistrița.

Mai exact, în luna octombrie 2019, a vândut bistrițeanului portofoliul de clienți, a cesionat numerele de telefon folosite și a închiriat spațiul în care funcționa societatea sa, pentru suma de 30.000 euro. Apoi, bărbatul din Șintereag a reluat relațiile cu clientela înstrăinată în mod fraudulos.

Totodată, în perioada 03.05.2020 – 07.08.2020, în mod repetat a accesat fără drept bazele de date ale asiguraților societății victimă, precum și ale unei alte societăți pentru a obține date informatice, cu privire la clienții acestora și scadențarele polițelor de asigurări(esențiale în desfășurarea activității în domeniul asigurărilor).

Începând cu luna aprilie 2020, fără drept, a transferat, bazele de date cu clienții și scadențarele polițelor de asigurări(esențiale în desfășurarea activității în domeniul asigurărilor), ale societății victimă și a accesat conturile părților vătămate, fiind salvate scadențare și generate baze de date într-un calculator al făptuitorului, pentru a fi folosite în vederea încheierii de contracte de asigurări de către inculpat pe altă societate comercială pe care o administra.

În perioada 22-25.06.2020, prin introducerea repetată, fără drept, de parole greșite de acces într-o bază de date, a restricționat accesul în acest sistem a angajaților societății vătămate, ducând la imposibilitatea utilizării sistemului pentru o perioadă de timp, cu scopul de a hărțui și a perturba grav funcționarea sistemelor informatice.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” mai transmite DIICOT în comunicat.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.