3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

SCANDAL în Asigurări: Reținut de DIICOT după ce a furat și accesat ilegal baza de clienți pe care o vânduse pe bani grei

Acțiune de amploare a ofițerilor de la DIICOT. Aceștia au reținut aseară un bărbat pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, furt de date și acces neautorizat la un sistem informatic. Bărbatul fura tocmai din baza de date vândută pe bani grei unui bistrițean.

Scandal mare pe piața asigurărilor din Bistrița. În urmă cu ceva timp, un bistrițean a cumpărat de la un vechi broker de asigurări din oraș baza de date cu clienți, pe care a plătit 30.000 Euro. Cel de la care cumpărase baza de date avea probleme și datorii mari cu firma și își propusese să se retragă din activitate, iar suma obținută pe baza de date cu clienți urma să îl ajute să iasă din impas și să încheie onorabil activitatea. Doar că după ce s-a văzut cu banii pe mână, omul și-a deschis o nouă firmă și profitând că lucra cu cel căruia i-a vândut baza de date s-a apucat să sustragă date ale clienților, care erau facturați pe noua firmă.

Nu mică i-a fost surpriza celui care a cumpărat baza de date când a constatat, după ce a văzut o scădere serioasă a vânzărilor, că cel de la care cumpărase baza de date accesa fără drept sistemul informatic pe care îl vânduse, folosind userul și parola noului proprietar, pentru a oferta vechii clienți. Așa se face că la scăderea polițelor de asigurare, clienții care erau sunați pentru reînnoire aveau deja polițele încheiate. Așadar, baza de clienți cumpărată scump era folosită fără drept de fostul proprietar.

Simțindu-se înșelat, cumpărătorul de bună credință a solicitat sprijinul oamenilor legii.

Ieri, DIICOT a reținut făptașul, iar bănuielile s-au adeverit: vânzătorul i-a folosit datele de acces și i-a furat clienții din listă, fapt pentru care a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul a fost reținut pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, furt de date și acces neautorizat la un sistem informatic.

Revenim și cu alte informații!

Foto- Ziaruldeiasi

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: