18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Pe banii Statului: O comună va scăpa de la anul de gunoiul din grajd

Peste 36 de milioane de euro s-au alocat unui proiect de diminuare a poluării cu nitrați. Pentru anul 2020 s-au ales nouă comune ce vor beneficia de acest program. Printre ele, și o comună mare din județul nostru.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a demarat un proiect, pentru perioada 2017-2022, ce prevede diminuarea poluării cu nitrați. În acest sens s-au alocat 36,32 milioane Euro și în program vor fi prinse în total 86 de comune din țară.

Din cauza specificului ei, România are peste 3 milioane de ferme mici și gospodării de subzistență, care cresc animale. Mare parte din acestea nu au capacitatea de a gestiona corespunzător dejecțiile de la animale. Acestea ajung să polueze cu nitrați apele de suprafață
și, mai grav, apele freatice, respectiv fântânile din curțile oamenilor. Platformele pe care le finanțăm rezolvă problema poluării la nivel de comunitate, asigurând, în plus, și conformarea fermierilor la cerințele de plată ale APIA, legate de capacitățile de stocare a gunoiului de grajd”, a declarat Costel Alexe, minstrul mediului, apelor și pădurilor.

Pentru anul 2020 au fost alese 9 comune din întreaga țară ce vor beneficia de acest program. Printre ele se află și comuna Tiha Bârgăului.

Pe lângă construirea platformelor, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor finanțează pentru fiecare din acestea un set de utilaje necesar colectării de la populație și manipulării gunoiului de grajd, constând în: un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o mașină de împrăștiat compostul și o cisternă vidanjă.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...