6.7 C
Bistrița
miercuri, octombrie 5, 2022

VIDEO: 150 de noi locuri de muncă, în Bistriţa, la TeraGlass!

150 de noi locuri de muncă vor sta curând la dispoziţia bistriţenilor. Este posibil graţie unui proiect în valoare de 3,5 milioane de euro, derulat de compania TeraGlass.

Prezent la emisiunea „Afaceri de succes”, moderată de Iulia Stupinean, Bela Varga – directorul general TeraGlass – a precizat că „în anul 2019, TeraGlass şi-a consolidat cifra de afaceri, reuşind să îşi menţină structura actuală de clienţi, pe o piaţă care în acest an este estimată a fi în stagnare”.

Mai mult, graţie unui proiect co-finanţat prin schema de ajutor de stat, compania va oferi 150 de locuri de muncă.

Am reuşit să beneficiem în cadrul unui proiect de investiţii al grupului de firme TeraPlast de 3,5 milioane de euro. Din aceştia 1,6 milioane de euro reprezintă ajutor de stat. Nu este vorba de ceva gratuit. Este un împrumut pe care grupul de firme TeraPlast îl primeşte de la statul român. Este rambursabil datorită faptului că aceste investiţii în tehnologie măresc capacitatea de producţie şi permit angajarea unor oameni care să muncească pe aceste linii noi de producţie…”, a mai spus directorul general TeraGlass, Bela Varga.

Acesta a mai adăugat că estimează că aproape 160 de persoane ar putea fi angajate graţie acestei noi finanţări.

Este practic vorba de un împrumut cu o dobândă foarte mică, însă care trebuie returnat statului, într-o perioadă limitată de ani.

Directorul TeraGlass a mai explicat că angajările au început deja la anumite specializări. Dar şi că se confruntă cu o anumită problemă: forţa de muncă disponibilă şi, pe cât posibil, calificată. Ce soluţii de rezervă au cei de la TeraGlass – puteţi afla în emisiunea de mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F2867238176667665%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...