20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Pentru Complexul Sportiv din Wonderland se propune chiar și traficul de influență

Consilierii județeni au semnat astăzi predarea către Ministerul Dezvoltării a terenului din Wonderland unde se va ridica mult disputatul Complex Sportiv. Chiar dacă unii consilieri au avut intervenții, toți au votat pentru această investiție. Unii au propus chiar trafic de influență.

Pentru ca Ministerul Dezvoltării să finanțeze Complexul Sportiv din Wonderland, prin Compania Națională de Investiții, terenul aferent trebuia predat instituției. În acest context, consilierii județeni s-au întrunit azi în ședință pentru a aproba predarea celor 30.166 mp din Wonderland.

Studiul de fezabilitate a fost întocmit de S.C. DICO ȘI ȚIGĂNAȘ BIROU DE PROIECTARE SRL și predat în luna martie Consiliului Județean. Instituția se angajează, totodată, să finanțeze din bugetul județului Bistrița-Năsăud cheltuielile în valoare de 1.054.250,82 lei (inclusiv TVA) pentru asigurarea racordurilor la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.) și sistematizarea terenului.

Totodată, CJ BN se obligă ca, după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioada de minim 15 ani. Înainte de a vota, unii consilieri și-au exprimat anumite îngrijorări.

Singurul lucru pe care îl am de comentat vis-a-vis de acest proiect, care de altfel este unul bun, este legat de preț. Am înțeles că prețul final pentru această investiție va fi unul mare. Chiar mai mare decât pentru BT Arena din Cluj, care e de cinci ori mai mare la dimensiune, față de Complexul acesta. Eu știu că se ține cont de inflație, dar parcă eram pe creștere economică”, a intervenit liberalul Cristian Moldovan.

Vă anunț că nu avem nicio influență în a stabili prețuri. Sunt niște specialiști care se ocupă, au făcut studiu de fezabilitate și de acolo se dă mai departe. La fiecare etapă sunt specialiști. Nu știm cât de mare sau de mică va fi valoarea, că noi doar la final o să o primim. Vă anunț că nu avem niciun fel de atribuție în acest domeniu. Vă mulțumesc că vă exprimați acordul și că ați ajuns la concluzia că este un lucru bun”, i-a răspus Radu Moldovan.

O propunere mai neobișnuită a venit tot din partea unui liberal.

Sper să interveniți cu toată energia și forța care o aveți în acest partid și să aveți grijă ca să nu se întâmple cu acest proiect ce s-a întâmplat și cu cel cu Centura orașului. Să arate bine pe hârtie, dar în realitate să nu existe bani pentru finanțare”, a spus Ovidiu Florean, consilier din partea PNL.

Domnule consilier, să înțeleg că îmi propuneți să fac trafic de influență? Vă anunț că refuz!”, a venit răspunsul președintelui CJ BN, Radu Moldovan. 

În final, toți cei 28 de consilieri județeni prezenți au votat în unanimitate proiectul.

Foto Arhivă Wonderland

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: