-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Pentru prima dată în istoria examenului, rezultate ANONIME la Evaluarea Națională

Rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi afișate, pentru prima oară în istoria examenului, într-un format anonimizat. Acesta nu mai permite identificarea copilului cu nota primită. Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud a transmis că fiecare elev din județ a primit ieri un cod:

În premieră, în acest an, la examenul de final de clasa a VIII-a, pe listele cu rezultatele și notele elevilor nu vor mai apărea și numele copiilor.

Inspectoratul Școlar Județean BN a anunțat că ieri, 17 iunie, comisiile din centrele de examen au tipărit din aplicația informatică EvNat un raport. Acesta conține următoarele date:

  • școala de proveniență a candidatului,
  • județul,
  • numele și prenumele candidatului,
  • CNP 
  • un cod unic aferent candidatului (Ex: JJ0000000 – JJ-indicativul județului).

Raportul a fost distribuit fiecărui candidat, în cursul zilei de ieri, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele. Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține doar codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, se precizează în comunicatul ISJ Bistrița-Năsăud.

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen i-au informat pe candidați despre anonimizarea numelui și a prenumelui, la afișarea rezultatelor.

Decizia a fost luată în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor. Toți au fost de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.

Rezultatele vor fi anonimizate din cauza regulamentului GDPR și a solicitării Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Primele rezultate obținute de elevi la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Acestea vor fi disponibile și la centrele de examen, dar și pe site-ul evaluare.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și în conformitate cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel”, a mai transmis ISJ Bistrița-Năsăud.

Astăzi se desfășoară proba la de Limba și literatura maternă. 84 de absolvenți ai claselor a VIII-a susțin probe la Limba și Literatura Maghiară și Germană.

După afișarea rezultatelor, cei nemulțumiți de nota primită pot depune contestații.

Contestațiile pot fi depuse în 22 iunie (între 16:00 – 19:00) și 23 iunie (între orele 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie, a mai transmis Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Foto @ Arhiva

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: