1.4 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

FOTO/VIDEO – PERCHEZIȚII: Arme letale aduse în țară de concubinul austriac al unei femei din Zagra

Polițiștii au descins la locuința unei femei din Zagra. Concubinul acesteia, un austriac de 71 de ani ar fi introdus în țară, ilegal, arme letale.

Ieri, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat o percheziție în Zagra. Aceștia au luat la puricat casa unei femei, în cadrul unui dosar de:

  • contrabandă calificată
  • nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Mai exact, concubinul femeii de 61 de ani, un austriac de 71 de ani, ar fi introdus în țară arme letale, ilegal.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că un cetățean austriac, în vârstă de 71 de ani, concubin al unei femei, de 61 de ani, din Zagra, ar fi introdus ilegal în România,  anterior anului 2020, mai multe arme și muniții.

Cei doi nu sunt autorizați să dețină, să poarte sau să folosească arme letale pe teritoriul României” explică reprezentanții IPJ BN într-un comunicat.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor:

  • 3 arme letale cu glonț, cu destinația vânătoare
  • 88 de cartușe pentru arme letale, de diverse calibre.

Mai mult, polițiștii susțin că una dintre arme figureză ca fiind bun căutat pentru confiscare, de către autoritățile din Germania.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea documentării întregii activități infracționale, stabilirii trasabilității celor trei arme letale și tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate” concluzionează reprezentanții IPJ BN.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...