7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Percheziții de amploare, în BN: Arme, tutun și alcool – confiscate! Trei persoane, reținute

Zeci de polițiști au descins ieri la locuințele a 10 persoane, bănuite de comiterea mai multor infracțiuni. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și două au fost plasate direct sub control judiciar.

Aproape 40 de polițiști din Bistrița-Năsăud au descins ieri la locuințele a 10 persoane. Acestea au fost bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, deținerea de alcool și tutun în afara unui antrepozit fiscal autorizat, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.

„Acțiunile au avut drept scop documentarea activității infracționale a unui număr de 8 persoane, bănuite în trei dosare penale în care polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase desfășoară cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud”, se arată într-un comunicat al IPJ BN

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și indisponibilizate 4 arme neletale din categoria celor supuse regimului autorizării, 2 arme letale cu destinația vânătoare deținute legal de către o persoană autorizată, dar care ar ajuns temporar în posesia unor persoane neautorizate, 262 bucăți articole pirotehnice, 240 litri alcool etilic ambalat în pet-uri de 1 litru fiecare, 25 kg tutun vrac, 4 telefoane mobile și un laptop.

După finalizarea perchezițiilor, 10 persoane au fost conduse la sediul poliției. Trei dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței, cu propunere de arestare preventivă și două au fost plasate direct sub control judiciar.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, 6 bărbați cu vârste cuprinse între 21-70 de ani, din localitățile Runcu Salvei, Săsarm și Chintelnic ar fi deținut fără drept și folosit arme letale și neletale din categoria celor supuse regimului autorizării. Totodată, două dintre aceste persoane ar fi procurat, în afara unui antrepozit fiscal autorizat, alcool etilic și tutun vrac.

De asemenea, în perioada ianuarie-martie 2020, un alt bărbat din Runcu Salvei ar fi agresat-o pe fosta concubină și ar fi amenințat-o că va intra în posesia unei arme, iar la data de 13 februarie a.c., ar fi provocat distrugeri unui autoturism în care se afla aceasta, împreună cu o alte persoane, tulburând astfel ordinea publică. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă”, mai transmit reprezentanții IPJ BN.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Orașului Beclean, Secției 4 Poliție Rurală Beclean, Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bistrița, Poliției Orașului Năsăud și Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

Foto @ IPJ BN

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...