8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Zeci de percheziții în Bistrița-Năsăud! Vizat un grup infracțional specializat în spălarea banilor și contrabandă

41 de percheziții au avut loc în această dimineață, în Bistrița-Năsăud, Neamț, Dolj, Ilfov și Giurgiu. Este vizat un grup infracțional specializat în spălarea banilor și contrabandă.

Anchetatorii au luat la puricat 41 de adrese din 5 județe, printre care și Bistrița-Năsăud. Este vorba despre domiciliul mai multor persoane fizice, dar și sediile unor societăți comerciale. Ancheta vizează infracțiunile constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și contrabandă.

„În cauză, s-a reținut faptul că din anul 2021 și până în prezent, pe teritoriul României și al Marii Britanii s-a constituit un grup infracțional organizat cu scopul comiterii infracțiunilor de contrabandă cu țigarete și spălarea banilor proveniți din contrabandă cât și din alte infracțiuni comise de alte grupuri infracționale. Spălarea banilor s-a realizat prin transportarea unor sume foarte mari de bani, în numerar, de pe teritoriul Marii Britanii pe teritoriul României, printr-o serie de firme de transport bunuri și persoane.

 Angajații acestor firme preluau sumele de bani disimulate în bagaje și cu ajutorul personalului angajat din autovehicule, le transportau în România, de unde erau ridicate de către reprezentanți ai grupărilor care au comis infracțiunile, în mod direct sau prin intermediul unor cărăuși, din București sau din stații intermediare”, precizează DIICOT, într-un comunicat de presă.

475 de bijuterii, găsite într-un autocar

Firmele de transport percepeau comision din valoarea totală a banilor transportați. Pentru a evita controlul autorităților, banii erau ascunși în locații special amenajate în autoturisme.

Într-un autocar au fost găsite 475 de bijuterii de aur, în greutate totală de un kilogram și jumătate, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...