1.5 C
Bistrița
marți, noiembrie 28, 2023

PERFORMANȚĂ: Sofia Briana Iacobescu, eleva de 10 la Evaluarea Națională, pasionată de gramatică și literatură japoneză

Sofia Briana Iacobescu, absolventa de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Nr 1 care a luat media 10 la Evaluarea Națională, este în primul rând foarte organizată. În ciuda vârstei fragede, și-a impus un program de spartan.

Sofia Briana Iacobescu, una dintre cele două eleve care au luat media 10 la Evaluarea Națională, este și șefă de promoție la Școala Gimnazială Nr 1, reușind performanța de a lua doar medii de 10 în cei patru ani de gimnaziu.

Tatăl ei, militar de profesie, ne-a mărturisit că fiica lui îl depășește în rigurozitate. Se trezește în fiecare dimineață la 5 și jumătate. Își pregătește singură micul dejun, iar în jurul orei 7.10 pleacă spre școală, deși locuiește la vreo 20 de minute distanță.

Nu întârzie niciodată. Și nu a fost nicio materie pe care s-o trateze cu superficialitate, pe parcursul anilor de școală. „Îi place să știe și să afle cât mai multe din geografie, din istorie, din orice… Îi place literatura interbelică foarte mult și este pasionată de gramatică”, ne-a povestit tatăl Sofiei Iacobescu.

Pentru Evaluarea Națională, Sofia Iacobescu a luat și meditații la Română și Matematică. Însă mai mult pentru a fi sigură că atinge acele punctaje impuse de baremele examenului.

De matematică s-a îndrăgostit în clasa a IV-a, când a participat prima oară la concursurile organizate pentru ciclul primar. De atunci a început să rezolve probleme atât de dificile încât părinții n-au mai ținut pasul cu ea. Au simțit nevoia să apeleze la ajutorul unui profesor particular.

Cum se relaxează în timpul liber? Citește foarte multă literatură japoneză sau vizionează filme.

Are în grijă un pisoi și un cățel cu care își petrece timpul liber. O relaxează mult și plimbările cu mașina, alături de familia sa. Este genul de copil care nu se plictisește.

Nu a stabilit exact ce va face când va fi mare. Ar putea fi orice își dorește. Cu atât mai mult cu cât se bucură de libertate totală din partea părinților săi. 

Mama ei este medic, dar Sofia nu prea își dorește o carieră în medicină. Încă are timp să-și descopere pasiunile și să aleagă ce i se potrivește mai mult. Deocamdată, până acum a înaintat pas cu pas către obiectivul cel mai apropiat, pe termen scurt.

Ce liceu va alege Sofia Briana Iacobescu? Până nu demult, își dorea Științe Sociale. În ultimele luni, balanța a înclinat însă spre Mate-Info.

Nu îi prea surâde faptul că CNLR este încă în reabilitare și că ar face ore după-amiaza. Așa că încă pendulează între Colegiul „Liviu Rebreanu” și Colegiul „Andrei Mureșanu”.

Directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1, profesoara Ancuța Mihaiu, a recunoscut pentru Bistrițeanul.ro că „Sofia Iacobescu este un copil foarte bun. A fost șefă de promoție și a avut rezultate foarte bune la învățătură de-a lungul celor patru ani. O fetiță silitoare, care a învățat bine dintotdeauna. Acum, la Evaluarea Națională nu a făcut decât să-și confirme valoarea…

Foto @ Arhiva personală

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.

„Spărgătorul de nuci”, PREMIERĂ la Bistrița, în interpretarea elevilor Școlii de balet „Ovidiu Danci”

Îndrăgitul și cunoscutul spectacol de balet clasic „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski ajunge, pentru...